En laber tv-sommer ble toppet av en sterk TV 2-nedgang i august, men TV 2 har ment at høstens programsatsinger vil løfte kanalen igjen.

Denne helgen hadde to av satsingene premiere. Lørdag så 510.000 tv-seere Trude Drevland, Jorun Stiansen og co. i sesongdebuten til «Skal vi danse». Det var en økning på 100.000 seere fra fjorårets sesongpremiere, ifølge TV 2.

– Fantastisk sesongstart

– Dette er en fantastisk sesongstart for TV 2 og gir oss god fart inn i resten av høsten. Årets «Skal vi danse» startet i et forrykende tempo på lørdag og dansenivået på kjendisene har aldri vært så høy i et førsteprogram, kommenterer programredaktør Jarle Nakken i en pressemelding.

Søndag så 599.000 comebacket til «Gutta på tur», der Dronning Sonja var på tur.

– Det levner ingen tvil om at det var et etterlengtet gjensyn for mange, sier Jarle Nakken.

Også TV 2-nyhetene nøt godt av turgutta. 21-nyhetene søndag ble sett av 628.000 seere, som er det meste siden januar. Deretter fulgte 513.000 seere med videre til TV 2s valgstudio.

Nedgang for The Voice og Senkveld

409.000 så TV 2s fredagssatsning The Voice. Det er en nedgang fra helgen før, da over en halv million fulgte sendingene.

«Senkveld» med Harald Rønneberg (t.v.) og Thomas Numme (midten) hadde ikke like stor suksess fredag. Her med TV 2s administrerende direktør Olav T. Sandnes.
«Senkveld» med Harald Rønneberg (t.v.) og Thomas Numme (midten) hadde ikke like stor suksess fredag. Her med TV 2s administrerende direktør Olav T. Sandnes. (Foto: Elin Høyland)

Og for «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg, var sesongstarten svakere enn i fjor. 454.000 så Senkveld fredag, mot 539.000 under premieren i fjor.

Begge fredagsprogrammene var imidlertid i konkurranse med landskampen mellom Norge og Aserbajdsjan på TVNorge.

- «Senkveld» hadde en sterk vårsesong, men seermønstret endret seg litt denne fredagen og det var nedgang i flere kanaler på grunn av landskampen. Vi har stor tro på «Senkveld» og at gutta kommer til å levere utover høsten, sier Nakken til DN.(Vilkår)