– Vi er lei for at man ikke har klart å komme til løsninger, før man må gå til det skrittet der det må tas ut stevning. Det er en påkjenning for de ansatte, så vi håper og ønsker snarlige løsninger, sier leder i redaksjonsklubben i TV 2, Henrikke Helland, til DN.

Tidligere fredag kunne Nettavisen og VG fortelle at den omfattende nedbemanningsprosessen i TV 2 kan havne i retten. Fem ansatte som har mottatt oppsigelse, tar ut stevning mot kanalen, ifølge Nettavisen

Sportsjournalist og «FotballXtra»-programleder Helene Husvik fikk tilbud om sluttpakke, men har ikke godtatt denne og har stevnet TV 2 for retten, skriver VG.

TV 2 annonserte for et år siden at kanalen måtte kutte 350 millioner i kostnader, som en del av kanalens strategi frem mot 2020. Dette innebærer blant annet å nedbemanne 177 årsverk. 

TV 2 har gjennomførte kompetansekartlegginger og samtaler med 330 ansatte for å finne ut hvem som var overtallige i det nye organisasjonskartet, men er ennå ikke i mål.

– Harde tak

Ifølge Helland vil alle de fem sakene ende med rettssak, om ikke kanalen kommer klubben i møte.

– At vi ikke har kommet til løsning i de interne drøftingene som har vært, er et signal om at vi vil holde ut gjennom hele prosessen om det er det som skal til, sier klubbleder Helland.

– Var du forberedt på at dette kom til å vare så lenge?

– Jeg forberedte meg på at det skulle bli harde tak og en lang prosess, men man må bare ta sakene slik de utvikler seg. Vi må bare stå i det, sier Helland.

Hun ønsker ikke å si noe om det er flere saker klubben jobber med enn disse fem.

– Nå er det disse fem vi konsentrerer oss om, sier Helland.   

– Forberedt

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 sier kanalen har mottatt to stevninger, og forventer å motta flere.

– Når vi satte i gang denne omorganiseringen og medfølgende nedbemanning, visste vi at nesten 180 medarbeidere måtte slutte. Vi var allerede da forberedt på at ikke alle sakene ville løse seg frivillig, og vi er sånn sett fornøyd med å stå igjen med kun fem uløste, sier Willand, før hun fortsetter:

– Når det er sagt, så skjønner vi veldig godt at det er en tøff situasjon for de fem som gjenstår. Det er ingen som har ønsket dette.

Willand sier at ledelsen har hatt et ønske om å komme frem til enighet.

– Vi mener vi har gjort mye, og at oppsigelsene er veldig beklagelige, men saklig vurdert.

Hun understreker at ledelsen opplever at den har et godt samarbeid med klubben, selv om man er uenige i denne saken.

– Vi mener vi har forholdt oss til gjeldende regelverk. Men det er en omfattende prosess, med mange vanskelige vurderinger, så det er ikke unaturlig at man er uenige om noe, sier Willand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.