I tillegg til at RiksTVs 260.000 kunder nå får muligheten til å kjøpe alt innhold fra TV 2 Sumo gjennom RiksTV, blir de nye sportskanalene TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport 2 tilgjengelige hos RiksTV.

- Vi er selvsagt svært fornøyde med dette resultatet. Ikke bare sørger avtalen for at RiksTVs kunder får tilgang til selve indrefileten i europeisk fotball, dette er også en viktig langsiktig avtale som utvider det strategiske samarbeidet mellom oss, sier Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Møter konkurranse med samarbeid

Han mener slike samarbeid blir viktig i tiden som kommer.

- I dagens konkurranse med globale giganter er vi overbevist om at samarbeid med andre norske aktører er nøkkelen til å lykkes. Vi vet at etterspørselen etter godt norsk innhold kommer til å holde seg, selv om nordmenn ser TV på nye måter. Gjennom avtaler som denne, sikrer vi at norsk kvalitetsinnhold, nyheter og aktualitet er synlig og lett tilgjengelig på de nye plattformene, også hos TV-distributørene, sier TV 2-sjefen.

RiksTV-sjef Jérôme Franck-Sætervoll sier at Sumo-samarbeidet først vil være klart om noen måneder.

– Vi har en rekke spennende planer for dette samarbeidet, og vi vil lansere nyheter etterhvert som vi er klare. Vi trenger i alle fall noen måneder til å få teknikken på plass før vi kan invitere kundene inn til TV 2 Sumo på våre flater, sier Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

«Tidenes fotballhøst»

RiksTV-kundene får nå også tilgang til de nye kanalene TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport 2 lineært, fra lanseringsdatoen 18. september.

TV 2 meldte tidligere denne uken at TV 2 Sport 1 vil være kanalens nye fotballsentrum, med kamper fra Champions League, Nations League og Europa League utover høsten - og har selv kalt det «tidenes fotballhøst» på TV 2.

TV 2 Sport 2 tar over for gamle Sportskanalen og skal vise håndball, ishockey, sykkel og andre sporter.

– Vi har lenge ønsket oss et enda tettere samarbeid rundt sport, film og serier med TV 2, og vi er veldig glade for at vi nå endelig kan si at absolutt alt innholdet fra TV 2 er tilgjengelig gjennom RiksTV. Vi gleder oss til å fortelle våre RiksPakken-kunder at de kan benke seg for å se tidenes første Champions League-kamp på TV 2 Sport 1 tirsdag om under en uke, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.