Søndag skal TV 2 vise Lionel Messi og Barcelona mot Real Betis.

Kanalen har nå sikret seg opp til fire kamper i uken fra spansk La Liga og italiensk Serie A. Det betyr at TV 2 får vise flere kamper med profiler som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og norske Martin Ødegaard i tiden som kommer.

Viste Ødegaard-debut

TV 2 viste i helgen sistnevntes Real Sociedad-debut, etter avtale med Strive. Nå fortsetter samarbeidet, ifølge en pressemelding fra TV 2. Bortekampen mot Valencia endte 1–1 og den 20 år gamle drammenseren ble av spanske medier trukket frem som en av banens beste spillere.

– Vi er veldig glade for dette partnerskapet med Norges største kommersielle kanal og ledende aktør på fotball. Sammen ser vi frem imot å løfte La Liga og Serie A ytterligere og gjøre verdens beste fotball tilgjengelig enda bredere for det norske fotballpublikumet, sier Kristian Hysén, CEO i IMG Nordic, som driver Strive Sport.

Pr- og mediesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, opplyser at avtalen ikke vil få noen konsekvenser for prisen på sportspakken til TV 2 Sumo.

Skal være nummer én

Samtlige kamper fra de to ligaene vises på Strive Sports sin strømmetjeneste som tidligere, men TV 2 får altså tilgang til inntil fire kamper hver runde. Strive sender totalt 760 kamper fra de to ligaene i løpet av sesongen.

– Vi har et uttalt mål om å være nummer én på fotball i Norge og dette styrker posisjonen vår ytterligere. Våre profiler brenner for La Liga og Serie A og ser frem til å kaste seg over denne nye utfordringen. Jeg er trygg på at vi skal styrke også denne fotballrettigheten og skape enda mer oppmerksomhet og engasjement også rundt spansk og italiensk fotball, kommenterer Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Har Premier League fra før

TV 2 har fra før av eksklusive rettigheter til å sende engelsk Premier League på norske kanaler og strømmetjenesten TV 2 Sumo. I tillegg deler TV 2 rettighetene til Champions League med Viasat 4- og Viaplay-eier Nordic Entertainment Group.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.