– Forhandlingene står helt stille, etter at vi torsdag gjorde et siste helhjertet forsøk på å få med Telia og Get på en løsning som gir seerne kanalene tilbake i seks måneder, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.

Hun sier at tilbudet hadde nøyaktig samme pris og vilkår som den gjeldende avtalen.

– Når Get avviser det, uten noen fornuftig begrunnelse, så blir det tydelig at strategien deres er at seerne skal sitte fast i skvisen. Vi frykter en langvarig konflikt nå, sier hun.

Hevder TV 2 villeder

Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia har imidlertid et helt annet syn på saken.

– I forhandlingene har TV 2 vært krystallklare på at om seks måneder så vil de kreve like stor prisøkning som de har krevd nå. Da blir det konflikt igjen. Det kalles på godt norsk å villede våre kunder og TV 2s egne seere når de forsøker å fremstille dette som en god midlertidig løsning, sier Lunde.

Lunde sier at de har foreslått møter hver dag for å kunne forhandle videre, et tilbud TV 2 ikke har svart på.

– Faktum er at det siste forslaget til avtale fra TV 2 kom 31. mai. Siden da har de ikke foreslått noe annet enn å forlenge og si at de vil ha samme krav om seks måneder, sier han, og sier at de har kommet med et tilbud om løsning.

– Vi ber om en midlertidig avtale på mer enn seks måneder og har raust tilbudt dagens prisnivå som ble kraftig økt for noen måneder siden, sier han.

Uenige om pris

Lunde reagerer også kraftig på at TV 2-sjef Olav T. Sandnes har gått ut offentlig og sagt at Get krever at de skal betale 20 prosent mindre enn andre for det samme innholdet.

– Det kunne ikke vært mer feil. Det var jo TV 2 som kom til oss med et krav om at vi måtte betale et tresifret millionbeløp mer enn det vi betaler i dag. Det har vi selvfølgelig blankt avvist, sier han.

Sarah Willand mener at det er TV-seerne som nå betaler prisen for Gets strategi.

– Selv om vi strekker oss langt for å holde dem utenfor, så kan vi ikke gi oss i forhandlingene. Dette er alt for viktig. TV 2 skal finansiere norsk innhold og norske nyheter, i tillegg til et stort sportstilbud. Alt det kundene faktisk betaler Get for å få se. Det koster stadig mer å produsere, utvikle og sende innholdet med kvaliteten seerne forventer, sier hun.

– Uakseptabel situasjon

Høyres mediepolitiske talsperson Tage Pettersen mener at situasjonen er uakseptabel.

– Jeg vil beklage, på vegne av en million TV-seere, at TV 2 og Telia/Get ikke har klart å komme til enighet i de pågående forhandlingene. TV-seerne blir på mange måter gisler, og det er uakseptabelt. Det som gjør situasjonen spesiell, er det enorme informasjons- og nyhetsbehovet vi nå opplever som en følge av koronapandemien, påpeker han.

Han mener partene har et stort samfunnsansvar for å sikre at seerne får det de skal ha – og som de altså betaler for.

– Nå må både kundene og vi andre kreve at kanalene blir skrudd på igjen med en eneste gang, sier Pettersen.

Kunder av Telia-eide Get har ikke kunne se en rekke kanaler fra TV 2 siden avtalen utløp ut ved midnatt 31. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.