Siden 2015 har TV 2 risikert tvangsmulkter på til sammen 200.000 kroner fra Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Bakgrunnen var at byggselskapet Byggkontroll og termografering ikke klarte å ferdigstille leilighetene i tv-prosjektet «Grottenveien 1» på en tilfredsstillende måte, etter klager ved boligovertagelsene.

Etter snart to år har Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune nå behandlet søknaden om ferdigattest på boligprosjektet. I søknaden kommer det blant annet frem at avvikene, som førte til at boligprosjektet ikke kunne sluttføres i 2013, er rettet.

Plan- og bygningsetaten har derfor godkjent søknaden.

«Livet mitt har ikke vært lett»

Konseptet bak «Grottenveien 1» var at fire par flyttet inn i nedslitte leiligheter i en firemannsbolig i Oslo, for å deretter pusse de opp – rom for rom. Hvert par disponerte 350.000 kroner, og fikk ti uker til å pusse opp leilighetene. 

Den som hadde den høyest prosentvise prisøkningen vant konkurransen. Premien var overskuddet fra boligsalget og en bil. Programleder var tidligere TV 2-profil Silje Stang.

Beboerne som kjøpte de nyoppussede leilighetene var derimot langt fra fornøyde og hyret inn advokat for å løse den etter hvert langvarige boligtvisten.

– Livet mitt har ikke vært lett etter at denne saken begynte å rulle. Men vi får ikke skrudd tiden tilbake. Nå har jeg en god dialog med TV 2, og de er i likhet med meg interessert i å rydde opp i alt som er feil, sa daglig leder i Byggkontroll og Termografering, Tom Troy, til DN for to år siden.

I slutten av 2015 besluttet TV 2 å leie inn selskapet Norconsult for å utbedre de mange feilene i leilighetene, som blant annet dreide seg om dårlig ventilasjonsanlegg, løst pipeløp og manglende drenering.

Konflikter og advokater

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, er glad for at «Grottenveien 1»-saken får en lykkelig slutt – etter fire år med konflikter, advokatkorrespondanser og byggerot.

– Søknad om ferdigattest ble sendt til Plan- og bygningsetaten i slutten av mai fra Norconsult på vegne av TV 2. Vi er glade for at Plan- og bygningsetaten har godkjent de endringene som er blitt gjort, sier Dahl. 

Han innrømmer at det har vært en langvarig prosess ettersom TV 2 var nødt til å bytte entreprenør underveis.

– Det har vært teknisk komplisert å rette opp mangler i ettertid samtidig som eiendommen har vært bebodd. Samarbeidet i utbedringsperioden har vært bra, og vi håper nå at alle forhold skal være i orden. Vi ønsker ikke å kommentere hvor mye det har kostet å sette dette i stand, sier Dahl.(Vilkår)

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: