Mandag kveld setter medlemmene av Stortingets Familie- og kulturkomité seg til rette for å snakke om tv.

I en hasteinnkalt høring om planene for å kunngjøre en ny tv-avtale, er både Schibsted, Amedia og TV 2 invitert til å bidra.

Lunken interesse

DN skrev onsdag at det foreløpig ikke ligger an til å bli en lang kø av søkere på den nye tv-avtalen. 

Regjeringens uttalte ambisjon om snarest å utlyse en avtale som kan gi inntil 135 millioner kroner i statsstøtte til en kommersiell allmennkringkaster.

Også TV 2 har foreløpig valgt å uttrykke måteholden interesse. 

Den lunkne interessen bekymrer saksordfører for tv-saken på Stortinget, Frps Ib Thomsen.

Han bekrefter at komiteen har lagt til rette for rask saksgang fordi TV 2 og Stortinget har signalisert så tydelig at det haster med en avklaring.

– Når det er sagt, håper vi at det er flere som vil søke, for det står jo ikke TV 2 i utlysningsteksten – bare at det skal være en allmennkringkaster utenfor Oslo. Noe av det vi vil lufte i høringen, er nettopp spørsmålet om hva som må legges til rette for at vi får flere søkere og fortsatt konkurranse for NRK, sier Thomsen.

Full fart forover

Thomsen antyder at komiteen vil trenge en måneds tid på å avklare hvordan flertallet vil forholde seg til saken, før den sendes til endelig behandling i Stortinget.

Dermed kan regjeringen få saken tilbake allerede i løpet av mars, og dermed rekke å utlyse en avtale før sommeren. 

Dette er i tråd med uttalelser kulturminister Linda Hofstad Helleland har kommet med tidligere.

Tv-avtalen vil bli utlyst som en skjønnhetskonkurranse, der deltagerne må beskrive hvordan de vil oppfylle visse grunnleggende kravene fra staten (se faktaboks).

- Ingen er tjent med at TV 2 forsvinner og NRK blir stående alene. Det viktige for oss nå, er at de store mediehusene, særlig de som allerede driver med kringkasting, finner dette interessant nok til å vurdere, sier Ib Thomsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.