Mandag kveld møtes representanter for TV 2, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Schibsted og Amedia til høring om kulturminister Linda Hofstad Hellelands ferske stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting.

Meldingen ble lagt frem like før jul, og inneholdt beskjed fra regjeringen om at den raskest vil utlyse en avtale om kommersiell allmennkringkasting.

DN skrev onsdag at det trolig ikke blir mange andre enn TV 2 som kommer til å søke en slik avtale, som innebærer inntil 135 millioner kroner i statsstøtte som kompensasjon for å levere allmennkringkastingsinnhold.

TV 2: Attraktivt nok?

TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther sa onsdag at TV 2 nå vil «avvente og respektere behandlingen i Stortinget».

- Så får vi se når utlysningens forpliktelser og motytelser foreligger om det er attraktivt for TV 2 å søke, skrev Årsæther.

Tv-avtalen vil bli utlyst som en skjønnhetskonkurranse, der deltagerne må beskrive hvordan de vil oppfylle visse grunnleggende krav fra staten (se faktaboks).

Hastverk gir kveldsarbeid

Stortingsflertallet har, i likhet med TV 2, som fra nyttår står uten noen avtale med staten, understreket at det haster med å få på plass en ordning som sikrer en kommersiell allmennkringkaster som kan representere et alternativ til NRK. 

Nå medfører hastverket kveldsarbeid for både mediefolk og medlemmene i Familie- og kulturkomiteen. 

Påmeldingsfristen for dem som vil komme til orde under høringen var 30. desember.

Programmet for den åpne høringen starter ikke før klokken 18.25 mandag kveld. Da kommer etter planen TV 2-sjef Olav T. Sandnes for å fremføre kanalens synspunkter. Sammen med ham kommer TV 2s juridiske direktør Tomas Myrbostad og Sissel Kruse Larsen, som er rådgiver for Sandnes.

- Vi meldte oss på like før jul, skriver Kruse Larsen i en sms.

Fra Mediebedriftenes landsforening kommer styreleder Tove Nedreberg og administrerende direktør Randi S. Øgrey, samt fagsjef Bjørn Wisted.

Amedia: Tv ikke først i køen

Schibsted er representert ved avtroppende VG-sjef Torry Pedersen og Einar Hålien, mens konsernsjef Are Stokstad og Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål, kommer fra Amedia. 

- Vi spiller inn behovet for å sette dette inn i en helhetlig mediepolitisk sammenheng, skepsis til øremerket støtte til en aktør, behovet for nye tiltak for å støtte norsk journalistikk, og påpekning av at det ikke er kommersiell allmenkringkasting (TV 2) som står først i køen av støtteberettigede, skriver Finslo i en sms.

Han opplyser at Amedia vil vise til tall og statistikk om omsetning, annonseinntekter, og utvikling i antall redaksjonelle medarbeidere i ulike medier for å underbygge hvordan strukturelle og markedsmessige endringer har påvirket ulike medietyper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.