TV 2-direktør Sarah C.J. Willand skriver i en tekstmelding, på generelt grunnlag, at varslede søksmål ikke danner grunnlag for TV 2s beslutninger.

– Vi kommenterer selvfølgelig ikke enkeltsaker, men jeg kan bekrefte at eventuelle varsler om søksmål ikke er grunnlaget for de beslutningene som tas i slike prosesser, sier Willand.

– Det må være hennes vurdering, sier NJs advokat Knut Skaslien.

Han representerer to ansatte i TV 2s promoavdeling i Bergen. De to ble oppsagt da TV 2 ville flytte hele avdelingen til Oslo i fjor. Mandag bekreftet leder Henrikke Helland i TV 2s redaksjonsklubb til VG at de to ansatte var innplassert i TV 2s nye organisasjon, og dermed har fått tilbake jobbene sine.

Ville flytte avdelingen

Skaslien sier stevningen som ble sendt Bergen tingrett på vegne av den av de to i promoavdelingen tidligere denne måneden ennå ikke er trukket tilbake.

– Formelt sett har de to ansatte i promoavdelingen fortsatt en oppsigelse som ikke er trukket tilbake fra TV 2s side. Jeg er nødt til å ha oppsigelsen trukket før jeg kan begjære saken hevet i tingretten, sier Skaslien.

Kanalen hevder det ikke er sammenheng mellom flyttingen og nedbemanningsprosessen i TV 2, der 350 millioner kroner og 177 stillinger etter planen skal kuttes innen 2020.

NJ har hele tiden ment at det ikke var grunnlag for oppsigelsene av de to.

– Det er derfor vi har tatt ut stevning i den ene saken og varslet stevning i den andre, sier Skaslien.

Denne uken jobber Skaslien sammen med de andre advokatene i Norsk Journalistlag med å vurdere situasjonen til over 20 av de cirka 45 TV 2-ansatte som forrige uke fikk vite at de ikke er innplassert i TV 2s nye organisasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.