Advokat Knut Skaslien og Norsk Journalistlag fikk fredag oversendt dokumenter fra en rekke redaksjonelle medarbeidere som er blitt overtallige i TV 2.

45 ansatte har denne uken fått vite at de ikke er innplassert i TV 2s nye organisasjon.

– Foreløpig ser det ut til å være i overkant av 20 personer som ønsker at vi ser på sakene deres, sier Skaslien.

Tidenes nedbemanning

TV 2 skal kutte 350 millioner kroner og 177 stillinger innen 2020.

Ifølge Norsk Journalistlag (NJ) er dette den desidert største nedbemanningen av redaksjonelle medarbeidere i en norsk mediebedrift noengang.

Denne uken har ledere og mellomledere i TV 2 gjennomført 330 samtaler med medarbeidere som har vært gjennom en omfattende kompetansekartlegging.

I disse samtalene får de ansatte vite om de er innplassert i TV 2s nye organisasjon.

De som ikke er innplassert, kalles overtallige og får tilbud om en sluttavtale.

Nødvendig omstilling

TV 2-sjef Olav T. Sandnes sa fredag at omstillingen er nødvendig for at TV 2 fortsatt skal kunne hevde seg i konkurranse med stadig flere internasjonale aktører og vesentlig endrede rammevilkår.

– Dette er tøffe dager, både for medarbeidere og ledere. Vi er opptatte av å ivareta alle i TV 2 på best mulig vis. Over lengre tid har vi vært åpne om at ett av mange elementer i omstillingsprosessen er at vi dessverre må bli færre medarbeidere. Det er lederne i den nye organisasjonen som har bemannet sine avdelinger, basert på en helhetsvurdering av forhold som er godt etablert i norsk arbeidsliv, skriver TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en epost.

En av dem som TV 2 mener skal ut, er reporter Ronnie Baraldsnes. Han har vært i TV 2 siden august 1992.

En annen er Christine Mikkelsen, leder for fagforeningen Parat Media i TV 2.

Torsdag ba Parat Media om en redegjørelse for at deres tillitsvalgte havnet på listen over overtallige.

TV 2-ledelsen ønsker ikke å kommentere enkeltstående personalsaker. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.