Etter å ha brukt over 11 milliarder på å sikre seg rettighetene til alle OL fra 2018 til 2024, vil TVNorge-eier Discovery Communications nå ha full kontroll over sin største sportskanal.

Discovery kjøper ut TF1 Group fra Eurosport og betaler 491 millioner euro, eller 4,4 milliarder kroner, for 49 prosent av aksjene. Discovery eier fra før de resterende 51 prosentene.

– Å ta full kontroll over Eurosport er nok et steg i vårt arbeid med å gjøre Eurosport til et kvalitetsprodukt for sport, sier administrerende direktør David Zaslav i Discovery Communications i en pressemelding.

LES OGSÅ: Snappet OL med milliarder fra amerikanske eiere

Handler sport for milliarder

– Dette er gode nyheter, og nok en bekreftelse på at vi mener alvor med vår sportssatsing, sier Harald Strømme til DN.

Han er sjef både i TVNorge og Discovery Networks Norge.

Da TVNorge presenterte sitt høstprogram i juni handlet det stort sett om to ting: humor og sport.

– I høst kommer vi til å merke at satsingen trappes opp også i Norge. Da lanserer vi en egen norsk Eurosport-kanal med det passende navnet Eurosport Norge, sier Strømme.

Handler fotball

Med pengene til store amerikanske eiere i ryggen kan TVNorge og Discovery Networks Norge bli en reell spiller i budkampene om sportsrettighetene som skal ut for salg fremover.

I juni sikret tv-selskapet seg de nordiske tv-rettighetene til Europaligaen fra Uefa, som riktig omtales som en B-liga.

Men en av de virkelig store kampene kan komme i august-september, når rettighetene til Premier League skal ut på salg.

LES OGSÅ: Har sikret seg B-liga

LES OGSÅ: Norske sportsredaksjoner frir til TVNorge for OL-samarbeid(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.