Overgangen fra NRK til TV 2 har vært knallhard for Fredrik Skavlan. Siden premieren har seertallene sunket uke for uke. Bunnpunktet kom for to uker siden da bare 275.000 så programmet som i glansdagene dro over én million tv-seere.

Fredag ble derimot et lite lyspunkt for talkshowverten. Med 278.000 seere klarte han å stoppe fallet, og øke med 3000 seere fra uken før.

Etter flere uker med internasjonale gjester, hadde Fredrik Skavlan komiker Else Kåss Furuseth og popmusikeren Sondre Justad på plakaten, i tillegg til skuespilleren Claire Foy som er aktuell med den nye filmen om Lisbeth Salander.

Markedsandelen var på 20,5 prosent, men 28,8 i den kommersielle målgruppen mellom 20 og 49 år. De fem første episodene av «Skavlan» har et snitt på 389.000 seere inkludert førstegangsseeing, opptak, reprise og strømming på TV 2 Sumo. Den første episoden har et totaltall på 519.000 seere, mens forrige ukes episode har et totaltall på 332.000.

Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2.
Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2. (Foto: Alex Iversen/TV 2)

– Tallet har vært veldig stabilt de siste ukene. Andelen vår i den kommersielle målgruppen er også veldig hyggelig. Det blir spennende å se hvordan tallene utvikler seg i ukene fremover, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

– Tror du bunnen er nådd?

– Jeg spår aldri om seertallene, sier han.

Hovedkonkurrenten «Lindmo», som kunne skilte med kronprinsesse Mette-Marit, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, og «Mordene i Kongo»-aktuelle Aksel Hennie og Tobias Santelmann, hadde 780.000 på fredag.

Det var en nedgang siden forrige program da hun satte rekord med 821.000 seere, men markedsandelen forholdt seg stabil på 57 prosent.

«Senkveld med Stian og Helene» går etter «Skavlan» fredag kveld og fikk 400.000 seere og en andel på 38,2 prosent.

NRKs tall er ufullstendige og kommer ikke før i morgen. Fredagens soleklare mest populære program «Nytt på nytt» er et av programmene det ikke er rapportert inn tall på ennå.

Stian «Staysman» Thorbjørnsens nye musikkprogram «10 på topp» hadde premiere på fredag og slo til med 682.000 seere. «TV-aksjonen» hadde 373.000 seere mellom klokken 20.00 og 23.00 søndag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå er det bare én ting KrF-leder Knut Arild Hareide kan håpe på
Spørsmålet er om det lar seg gjennomføre, sier DNs politiske redaktør.
02:19
Publisert: