Mens Norges herrelandslag i håndball fikk det tøft mot et overlegent Danmark i VM-finalen søndag kveld, var fredagens semifinale mot Tyskland en ren maktdemonstrasjon.

783.000 seere fikk med seg kampen på TV3, og dermed var det ikke bare tyskerne som fikk bank av håndballgutta.

«Lindmo», som gjennom høsten har ligget med seertall godt over 700.000, sank ned til 462.000 seere. Mens programmet for to uker siden hadde en markedsandel på rundt 50 prosent, ble denne halvert til 25 prosent på fredag.

Selve finalen mellom Danmark og Norge ble sett av 1,1 millioner seere.

– Vi er utrolig glade på håndballguttas vegne, og sølv i et VM er en fantastisk prestasjon. Det faktum at de likevel er litt skuffet da det ikke ble gull, viser hvilke ambisjoner de har. Vi tror at det norske folk kan se frem til mange finaler med håndballgutta i årene som kommer, og vi er naturlig nok både stolte og glade for at vi skal vise dette, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nent Group som eier TV3.

Også «Mesternes mester» fikk føle på konkurransen fra håndballkampen. Det populære programmet har åpnet sesongen med et snitt på nesten én million tv-seere, men landet fredag på 742.000 seere og en markedsandel på 45,3 prosent. Sangkonkurransen «The Voice» på TV 2 sank fra 378.000 for to uker siden til 258.000 seere denne uken.

Samtidig som VM-finalen gikk også FA-cup kampen mellom Manchester United og Arsenal på Viasat 4. Den ble sett av 230.000 mennesker.

Det ga en markedsandel til Nent Groups tv-kanaler på til sammen 64,4 prosent mellom klokken 20-23.00 fredag kveld.

«Skavlan» har hatt en solid oppgang etter at programmet ble flyttet til lørdag. Høstens siste program nådde et bunnpunkt på 183.000 seere. Denne lørdagen hadde programmet et snitt på 348.000 seere, og en andel på 37,6 prosent.

Helgens mest sette program på TV 2 var «Hver gang vi møtes» med 514.000 seere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Idar Vollvik: – Slik blir du raskt rik
...og sånn unngår du skivebom.
01:07
Publisert: