Til tross for høy markedsandel totalt i september, har TV 2 møtt hard konkurranse i oppstarten av sin fredagssatsing. «Skavlan» ble fredag sett av 288.000, mens «Lindmo» på NRK ble sett av 790.000. Det er ny rekord for Anne Lindmo, ifølge analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

– Lindmo har over tid vokst til å bli et av de store talkshowene i Norge, noe som bekreftes av rekordseing. Ikke bare i høst, men for i år med 790.000 seere, sier han.

Tallene for Skavlan har derimot sunket fra uke til uke siden sesongstart i midten av september, og har i løpet av de tre første programmene mistet 152.000 seere.

«Vondt i tv-hjertet»

TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen bemerker at en halv million har sett de to første episodene av «Skavlan» enten direkte, i opptak eller på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

– Vi skal bygge programmet over tid og kommer til å fortsette å eksperimentere med Skavlan digitalt i ukene som kommer, sier han.

Tv-direktør Glenn Engebretsen i Group M er overrasket over de lave «Skavlan»-tallene.

– Det gjør vondt i tv-hjertet mitt. Dette er ikke særlig oppløftende tall, så det blir spennende å følge dette videre. Men jeg tror ikke tallene kommer til å gå noe særlig mer nedover enn dette, sier han.

Hard konkurranse

Denne sesongen er Fredrik Skavlans første på TV 2, og talkshowet utgjør en sentral del av fredagskvelden på kanalen. For å fylle tomrommet etter Skavlans overgang, flyttet NRK Lindmo fra lørdag til fredag, og de to talkshowene konkurrerer dermed om norske tv-seere fredag klokken 21.25.

Premieren på «Skavlan» 14. september ble sett av 440.000, mens «Lindmo» på samme tidspunkt ble sett av 620.000. Mens tallene for «Skavlan» har fortsatt å synke, har Lindmo hatt en jevn økning seere.

Norges mest sette program i helgen var nok en gang «Nytt på nytt» med 989.000 seere og en markedsandel på 66,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hey, Mercedes! Take me home!
Nå kan du snakke med minstemann i Mercedes-søskenflokken, A-klasse. Se hvordan det gikk i vår test.
01:48
Publisert: