Etter 20 år på NRK skal Fredrik Skavlan debutere med sitt talkshow «Skavlan» på TV 2 fredag kveld.

På hans gamle kanal, NRK, har Anne Lindmo flyttet inn i den såkalte Gullrekken med «Lindmo», som tidligere har vært sendt på lørdager.

Nå skal de to tidligere NRK-kollegene få målt sin seertiltrekningskraft direkte mot hverandre hver fredag kveld gjennom høsten.

I TV 2 er selvtilliten på topp før første program. Torsdag formiddag sendte kanalen ut gjestelisten til det første «Skavlan»-programmet, som ble spilt inn i Stockholm onsdag.

Jimmie Åkesson kommer tilbake, sammen med sin samboer og partikollega Louise Erixon, til tross for en røff opplevelse forrige gang han var gjest.

Returmatch

Skavlan fikk ros, men også massiv kritikk, for å ha vært tøff og pågående da han intervjuet Åkesson i 2015.

Åkesson gjorde da sin første offentlige opptreden etter en sykmelding. Skavlans håndtering medførte at over 800 mennesker klaget intervjuet inn for Granskningsnämden, mens over 3.000 klager ble sendt til Kringkastingsrådet i Norge.

Granskningsnämden konkluderte med at Skavlans intervju ikke stred mot kravene om upartiskhet og saklighet. Skavlan slapp også kritikk fra Kringkastingsrådet.

Nå er Åkesson en av valgvinnerne etter valget sist søndag i Sverige, og håper å bli en joker i det kaotiske politiske spillet om hvem som skal få danne regjering.

Andre gjester er skuespiller Mikael Persbrandt og komiker og Eurovision-programleder Petra Mede.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå er Googles taletjeneste tilgjengelig på norsk
Google lanserte tirsdag sin nye taletjeneste basert på kunstig intelligens, vi har sett nærmere på hvordan den fungerer, og hva som er annerledes fra de eksisterende taletjenestene.
02:28
Publisert: