Fredag falt 232.000 seere fra NRK-programmet sammenlignet med uken før, og endte på 589.000 seere og en markedsandel på 40,8 prosent. Det er Lindmos laveste tall siden premieren i midten av september.

– Kampen om tv-seerne på fredagskvelden er enda tøffere enn forrige helg. Nå er sjakk-VM med Magnus Carlsen på NRK2 i samme tidsrom. Det er grunnen til at «Lindmo» går ned. NRK2 bruker ikke å ha så mange seere fredagskveld, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i Sjakk-VM i London.
Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i Sjakk-VM i London. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

«Nytt på nytt» ser også ut til å ha gått på en sjakksmell, og falt fra 1.013.000 seere til 813.000.

Sjakksendingene på NRK1 og NRK2 hadde i gjennomsnitt 252.000 seere fredag og lørdag kveld.

Fortsetter å falle

Stort bedre går det ikke for «Skavlan» som fortsetter å miste seere. Fredagens sending ble sett av 231.000 seere – syv tusen færre seere enn forrige program. Markedsandel endte på 16,1 prosent. I den kommersielle målgruppen mellom 20 og 49 var andelen på 14,8 prosent.

– Det var tøff konkurranse denne fredagen med sjakk på NRK gjennom hele kvelden. Da er det bra å se at «Skavlan» holdt seg nærmest stabil sett mot fredagen før, sier pr- og mediesjef Jan-Petter Dahl.

«Alle blir skuffet»

Skavlan har ikke kommentert de lave seertallene i mediene tidligere. Men gjorde et unntak da han gjestet radioprogrammet Ukeslutt på NRK P1 lørdag.

– Alle blir skuffet, både vi, kanalen og TV 2, selvfølgelig blir vi det. Vi føler vi lager bra programmer, og føler vi har hatt en veldig bra høst med mange sterke intervjuer. Samtidig er det mye å velge mellom, og vi kan ikke forvente at folk skal velge oss, sa Skavlan i programmet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik skriver du en god jobbsøknad
Ekspertene forteller deg hva du skal ha med, og hva du bør styre unna.
02:51
Publisert: