Tv-serien «Exit» har vært en enorm suksess for NRK denne høsten. Til tross for at episodene har ned mot 187.000 seere på lineær-tv, har serien et snitt på 1,2 millioner seere. Første episode er strømmet over én million ganger, og sett av 1,4 millioner seere.

Dermed er det den største seermagneten siden «Skam»-feberen herjet landet. Men det er ikke bare sjokkserien fra Norges finansmiljø som tiltrekker seg seere på statskanalen i høst.

Én million

Første episode av tredje sesong av Kevin Vågenes' populære serie «Parterapi» er foreløpig sett av én million seere, og de fire første episodene har et snitt på 695.000 seere. Det er en kraftig forbedring fra forrige sesong, som i tilsvarende periode hadde 548.000 seere i snitt.

Tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom tror en av grunnene til suksessen er de korte, effektive episodene på rundt ti minutter.

– Alle jeg kjenner som er hektet på serien, «binger» den. Hvis du synes det er underholdende blir du sittende, sier hun.

Mens alle episodene av «Exit» ble lagt ut med en gang, slippes det kun én episode av «Parterapi» i uken. Tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom tror NRK har valgt denne strategien for å få med seg seerne på lørdagskvelden.

– «Parterapi» gjør en viktigere jobb lineært. Den er bakt inn i familieunderholdningen. «Exit» er ikke noe en rikskringkaster kan sette på klokken 21.00 på en fredag. Da har du ekskludert mange seere, sier hun.

Strømmes mest

Til tross for at humorserien foreløpig ligger et stykke bak «Exit» kommer den etter all sannsynlighet til å fortsette å øke. Forrige sesong av serien har nå et snitt på 905.000 mennesker. Foreløpig er første episode av forrige sesong den mest sette episoden med nesten 1,3 millioner seere.

Både «Exit» og «Parterapi» kjennetegnes av at de er langt mindre sett på lineær-tv, enn klassiske helgesatsinger hos rikskringkasteren. Denne helgen var for eksempel «Nytt på nytt» det mest sette programmet med 774.000 seere. «Stjernekamp» fulgte hakk i hæl med 733.000 seere. Fjerde episode av «Parterapi» finner man først på 17. plass i oversikten over helgens mest sette programmer på lineær-tv på NRK med 240.000 seere.

– Hva gjør «Exit» og «Parterapi» til strømmesuksesser, sammenlignet med de mer tradisjonelle programmene?

– Det ligger i tv-seriens natur. Programmer som «Nytt på Nytt» og «Lindmo» er aktualitetsprogrammer. Da er det ikke så gøy å se dem én uke etterpå, sier Massaiu.

TV 2 har hatt problemer med levering av seertallene sine denne helgen. Det er derfor kun søndagens tall som har kommet inn. «Farmen» er det mest sette programmet med 580.000 seere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.