Nesten en halv million mennesker benket seg foran tv-skjermene da sesong to av «Heimebane» hadde premiere søndag kveld på NRK 1. Det ga en markedsandel på 38 prosent, og slo premieren fra første sesong.

Da ble det sendt to episoder på premieredagen. Den første hadde 448.000 seere og en andel på 31 prosent, mens den andre hadde 458.000 seere og en andel på 33 prosent.

Hittil har 147.000 seere sett den første episoden på NRK nett-tv.

– Det er svært sterke tall, og ser godt ut for sesong to, sier Marianne Massaiu i Mediacom.

Agenter ut i kulden

Mens serien om Varg IL fikk en god start, fortsetter den elendige utviklingen for NRKs lørdagssatsing «Den ultimate agent». Lørdag nådde den sitt foreløpige bunnpunkt på 150.000 seere og en andel på 14 prosent.

Spionrealityen startet sesongen med seertall på 501.000 seere, men siden har det bare gått nedover. Både Dagbladet og VG ga terningkast to, og underholdningsdirektør Charlo Halvorsen i NRK innrømmet at tallene ikke var gode nok.

I realityprogrammet «Den ultimate agent» blir 16 deltagere sendt til Budapest for å løse spionoppgaver.
I realityprogrammet «Den ultimate agent» blir 16 deltagere sendt til Budapest for å løse spionoppgaver. (Foto: Pressefoto: Sarosi Zoltan/NRK)

– Det er ikke så veldig avansert å mene noe om tallene. De er rett og slett altfor dårlige, sa han til DN i forrige uke.

Analysesjef Kristian Tolonen i NRK er klar på at tallene er dårlige for et program som går klokken 22.00 lørdag kveld.

– Det er nok noe av det laveste vi har hatt på en tv-underholdning en lørdagskveld. Popularitet handler om innhold, konkurranse fra andre, og sendetidspunkt. «Den ultimate agent» har egentlig ikke noen spesielt annerledes konkurranse, så den logiske konklusjonen er at programmet ikke har den sterkeste appellen, sier han.

«Nytt på nytt» mest sett

Helgens mest sette program var «Nytt på nytt» med 977.000 seere og en andel på 63,6 prosent. De siste ukene har programmet knivet med «Mesternes mester» om å ligge øverst på helgetronen. Sportsrealityen hadde 974.000 seere og en andel på 61,7 prosent.

Programmene blir sendt rett etter hverandre på NRKs gullrekke fredag kveld. «Lindmo» som avslutter rekken fikk 771.000 tv-seere i programmet der blant annet Joshua French var gjest.

Konkurrenten «Skavlan», som er blitt flyttet til lørdag kveld, landet på 235.000 seere og en andel på 22,9 prosent. Det er en markant nedgang siden programmet før. Det havnet på 336.000 og en andel på 34,8 prosent.

Mest sett på TV 2 var «Farmen kjendis» med 562.000 seere. Del to av programmet hadde 620.000 seere og en andel på 47,7 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne mannen føler seg tyve år yngre enn det som står i passet hans. Det prøvde han å gjøre noe med
02:41
Publisert: