TV 2-programleder Fredrik Skavlan (52) har i ukene etter premieresendingen, som ble sett av 440.000, ligget og vaket under 300.000 seere.

Nye seertall fra fredag viser ingen umiddelbar bedring for TV 2s nye storsatsing:

275.000 seere fikk med seg sendingen med den svenske bloggeren Isabella Löwengrip (27), kjent som «Blondinbella», komikeren Kevin Vågenes (31) og dj-stjernen David Guetta (50). Det er 11.000 færre seere enn forrige program.

Seertallene for helgen kommer egentlig påfølgende mandag. Men på grunn av en teknisk feil i overføringen mellom Kantar – leverandøren av tv-tall – og TV 2, ble ikke tallene offentlige før onsdag ettermiddag.

Markedsandelen på programmet var på 19,2 prosent. TV 2 ser derimot mer positivt på at den såkalte kommersielle målgruppen var på 28,8 prosent.

Treffer yngre seere

– «Skavlan» fortsetter å utvikle seg positivt med en fortsatt vekst i den viktige kommersielle målgruppen 20–49 år. Selv om førstegangsseingen faller litt, så ser vi en økning i seingen på TV 2 Sumo. Da vil vi trolig se en vekst for «Skavlan» samlet når syvdagerstallene kommer på mandag. Samtidig er vi svært godt fornøyde med at både «Idol» og «Senkveld» fortsetter veksten fra uke etter uke, sier pr- og mediesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

«Idol» og «Senkveld» hadde henholdsvis 450.000 og 538.000 seere.

Til sammenligning satte «Lindmo» ny seerrekord på NRK1 med 821.000 seere fredag kveld og en andel på 57,6 prosent.

– Det er uheldig at «Skavlan» fortsetter å falle. Vi får håpe at kurven begynner å flate ut. Men fallet har derimot vært størst blant de eldste seerne. Det gode er at programmet treffer godt i en målgruppe annonsørene ønsker seg, sier tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

– Avstanden til «Lindmo» er skremmende høy

TV 2 har i brev til Kulturdepartementet tidligere beskrevet målgruppen 20 til 49 år på følgende måte:

«Dette er den mest kommersielt interessante målgruppen for annonsørene og dermed den målgruppen som er den viktigste årsaken til reklameinntekter».

Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat har forståelse for at TV 2 dytter frem den kommersielle målgruppen når de skal kommentere «Skavlan»-tallene.

– Men lineært er ikke dette bra nok – selv om det ikke er målgruppen 20 til 49 år som har falt mest.

– Tallene er altfor dårlige, og helt sikkert langt unna det som er forventet. Avstanden til «Lindmo» er også skremmende høy. «Skavlan» isolert sett fungerer ikke som det skal på TV 2. Men jeg vet at kanalen kommer til å gi det en sjanse. Det skal jo brukes til mye mer enn bare livesendinger på fredagene, sier han.

Dahl i TV 2 opplyser i en melding at strømmetallene på fredagens program på TV 2 Sumo var like gode som premieresendingen. DN har tidligere skrevet at i overkant av 15.000 så programmet via TV 2s strømmetjeneste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Jeg vil ikke snakke om den saken der.
Nkom-direktør vil ikke kommentere strid om radioantenne etter dab-møte.
01:46
Publisert: