– Dette er tøffe dager, både for medarbeidere og ledere. Vi er opptatt av å ivareta alle i TV 2 på best mulig vis. Over lengre tid har vi vært åpne om at ett av mange elementer i omstillingsprosessen er at vi dessverre må bli færre medarbeidere. Det er lederne i den nye organisasjonen som har bemannet sine avdelinger, basert på en helhetsvurdering av forhold som er godt etablert i norsk arbeidsliv, skriver TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en epost.

Tidenes nedbemanning

TV 2 skal kutte 350 millioner kroner og 177 stillinger innen 2020. Ifølge Norsk Journalistlag (NJ) er dette den desidert største nedbemanningen av redaksjonelle medarbeidere i en norsk mediebedrift noengang.

Denne uken har ledere og mellomledere i TV 2 gjennomført 330 samtaler med medarbeidere som har vært gjennom en omfattende kompetansekartlegging.

I disse samtalene får de ansatte vite om de er innplassert i TV 2s nye organisasjon.

De som ikke er innplassert, kalles overtallige og får tilbud om en sluttavtale.

Nødvendig i konkurransen

– Hele denne omstillingsprosessen gjennomfører vi for fortsatt å kunne hevde oss i konkurranse med stadig flere internasjonale aktører og vesentlig endrede rammevilkår, slik alle andre store kommersielle medievirksomheter har gjort de siste årene, skriver Sandnes.

– Vi har lagt en strategi og bygde en ny organisasjon som vi opplever stor oppslutning rundt internt og som vi mener er avgjørende for å styrke TV 2 og opprettholde posisjonen som den sterke aktøren i det norske samfunnet som vi er i dag. Selv om enkeltmedarbeidere får tøffe beskjeder denne uken, må vi ikke glemme at det store flertallet skal være med videre. Vi har mange dyktige medarbeidere i TV 2, også de som nå har fått en negativ beskjed. Det vil finnes spennende muligheter for medarbeidere som ikke skal være med videre i TV 2 utenfor huset, de tar med seg erfaring som har stor verdi på arbeidsmarkedet, ifølge Sandnes.

I NJ står syv advokater klare til å bistå ansatte i TV 2 som blir overtallige.

Tok ut tillitsvalgt

En av dem som TV 2 mener skal ut, er reporter Ronnie Baraldsnes. Han har vært i TV 2 siden august 1992.

En annen er Christine Mikkelsen, leder for fagforeningen Parat Media i TV 2.

Torsdag ba Parat Media om en redegjørelse for at deres tillitsvalgte havnet på listen over overtallige.

Olav T. Sandnes skriver til DN at han ikke vil kommentere enkeltstående personalsaker.

– Mitt ønske er at de av våre medarbeidere som nå ha fått en negativ beskjed skal få mulighet til å håndtere denne uten ytterligere ekstern oppmerksomhet, sier Sandnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En orkidé av en bil