I en fersk kjennelse fra Oslo byfogdembete vinner TV 2 frem på sine krav i striden om Champions League-rettighetene med TV3-eier Nordic Entertainment Group.

I mange år har Viasat hatt tv-rettighetene på Champions League, men fra i år har TV 2 skaffet seg rettighetene på to kamper hver runde. Viasat har imidlertid vist alle kampene på Viaplay, også de kampene TV 2 har rettighetene på. Nå mister enkelte kunder denne tilgangen.

I retten slutningen heter det:

«Nordic Entertainment Group UK Limited v/styrets leder forbys å inkludere TY2 as' eksklusive Champions League-kamper i tjenesten Viaplay, i de tilfeller Viaplay tilbys som en integrert og/eller rabatterttjeneste til sluttbrukere som har abonnement på tjenesten Viasport, hos Get as, Canal Digital Norge as eller andre tv-distributører i det norske markedet.»

Nordic Entertainment Group dømmes til å betale 352.000 kroner i saksomkostninger til TV 2. Det var i slutten av september tok TV 2 selskapet til retten for å få en midlertidig forføyning.

– Vi tar ikke noe lett på å ta ut en forføyningssak mot en samarbeidspartner. Derfor er vi veldig godt fornøyd med at retten er enige med oss. Saken er fortsatt ikke endelig avgjort, og vi har fått en frist med å ta ut en voldgiftssak – og det kommer vi til å gjøre, sier juridisk direktør Tomas Myrbostad i TV 2.

Nordic Entertainment Group mener kundene deres får et dårligere produkt.

– Vi tar til etterretning at TV 2 har fått midlertidig medhold i at de kan tvinge oss til å endre vår sportspakke på Viaplay til kunder som har kjøpt tilgang til vår tjeneste gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel. Det betyr at kundene får et mye dårligere produkt. Vi ønsker selvsagt å tilby alle våre kunder det samme produktet, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i TV3- og Viaplay-eier Nordic Entertainment Group.

Selskapet har fortsatt rettighetene til å vise alle kamper på Viaplay, men kundene som har kjøpt tjenesten gjennom TV-distributøren sin, mister nå disse kampene.

I en tidligere versjon av denne saken skrev DN at alle Viaplay-kunder mister muligheten til å se TV2s kamper på strømmetjenesten. Dette gjelder bare for enkelte kunder.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.