I en pressemelding skriver kanalen at programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg har bestemt seg for å gi seg etter 29 sesonger og 15 år med programmet.

–Alle eventyr har en slutt, også det som må ansees å være ett av de vakreste eventyrene på TV 2. «Senkveld med Thomas og Harald» er, og har vært, en institusjon på fredagene på TV 2 i 15 år, kommenterer TV 2-sjef Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

TV 2-sjef Olav Sandnes.
TV 2-sjef Olav Sandnes. (Foto: Javad Parsa)

Siste sesong av «Senkveld» starter i februar, og aller siste sending vil bli sendt i mai 2018, opplyser TV 2.

– Dette er noe vi har tenkt på lenge, og sammen kom vi frem til at det er riktig å avslutte dette eventyret nå, selv om det er vemodig, kommenterer duoen i pressemeldingen.

– Med 30 sesonger i boks og 15 år når vi avslutter i mai, kan vi si oss både stolte og fornøyde, sier Rønneberg.

– Og dessuten har vi alltid sagt at vi skal gi oss på topp!

Slitt med seertall

De siste sesongene har «Senkveld» slitt med til dels sviktende seertall. I toppåret 2009 hadde programmet 887.000 seere i snitt hver fredag. I årets sesong har snittet ligget på 548.000 seere, ifølge mediebyrået Carat.

Programdirektør Jarle Nakken avviser at seertallene har vært sviktende, og påpeker at programmet fortsatt er et av de mest sette på TV 2. Han sier initiativet om å legge ned programmet kom fra Numme og Rønneberg selv.

– Thomas og Harald gir seg absolutt på topp. De har en andel på over 40 prosent i den kommersielle målgruppen mellom 20 og 49 år, og har vært en institusjon på fredagskvelden på TV 2. Jeg har full forståelse for at de nå ønsker seg litt helgefri, og vil rette en stor takk til det guttene har gjort for kanalen, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2 til DN.

TV- og radiosjef Morten Wiberg i Carat tror TV 2 vil slite med å finne en tilsvarende seermagnet som «Senkveld» har vært de siste 14 årene.

– Det blir ikke bare bare å erstatte noe sånt. TV 2 kan ikke bare sette på noe annet og forvente 700.000 seere. Thomas og Harald har levert bra i 15 år, sier Morten Wiberg.

Uklar arvtager

Både Rønneberg og Numme har kontrakt med TV 2 utover sendeslutt på «Senkveld». Hva duoen skal gjøre videre i kanalen er foreløpig ukjent.

Programdirektør Nakken sier til DN at TV 2 skal fortsette samarbeid med produksjonsselskapet Plan-B, som Numme og Rønneberg startet sammen med TV 2-kollega Truls Svendsen.

– Vi skal jobbe med nye prosjekter sammen med Plan-B, så guttene kan komme tilbake på skjermen i andre former og farger, sier Nakken.

Programdirektør Jarle Nakken i TV 2.
Programdirektør Jarle Nakken i TV 2. (Foto: Elin Høyland)

Ukjent er også programmet som skal ta over fredagskveldene på TV 2, der kanalen konkurrerer mot NRKs «gullrekke» «Beat for beat», «Nytt på nytt» og «Skavlan».

– Vi skal legge planer for fredagskvelden på TV 2 også etter at Thomas og Harald tar seg helgefri for første gang i voksen alder. Men fokus nå er å tilrettelegge for at Thomas og Harald kan gå inn i sin siste sesong med en ambisjon om å lage en avslutning og markering av 15-årsjubileet på en måte som rett og slett går inn i historiebøkene, sier TV 2-sjef Sandnes.

Holdt på siden 2003

Numme og Rønneberg omtaler «Senkveld» som «verdens beste jobb» - en jobb de har hatt siden de tok over programmet fra Tommy Steine og Hans Christian Andersen i 2003.

– Vi elsker det vi gjør, og alle de der hjemme som følger med oss hver fredag, sier Harald Rønneberg.

Fredagens «Senkveld»-program blir det 421. i rekken for duoen. Når siste rulletekst har gått over skjermen i mai til neste år, vil de to programlederne ha lagt bak seg 435 sendinger bak skrivebordet.(Vilkår)