NENT-gruppen har kjøpt Premier League-rettighetene i Sverige, Danmark og Finland for perioden 2019/20 – 2021/22.

MTG-kanalene har hatt PL-rettighetene i Sverige og Danmark siden 2010, mens de også sikret seg det finske TV-markedet i 2016.

Norske rettigheter på salg til høsten

Her hjemme er det TV 2 som forvalter de populære Premier League-rettighetene. Det er ikke ventet noen snarlig avklaring på de norske Premier League-rettighetene, som skal selges i løpet av høsten.

Dermed er det fortsatt helt uvisst om TV 2 beholder retten til å vise Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool og de andre lagene i Premier League.

Engelsk fotball er blitt sendt på norske skjermer siden NRK innførte «Tippekampen» i 1969.

Rettighetene er knalldyre, men TV-kanalene er sikret pen inntjening på betalingsplattformene sine.

TV 2 betalte i underkant av 1,9 milliarder kroner for den nåværende rettighetsperioden.

I den nye rettighetsperioden vil de nordiske kanalene kunne vise 13 prosent flere kamper i løpet av sesongen. 232 kamper skal sendes direkte.

En nyvinning er kveldskamper åtte lørdager klokken 20.45.

Strømmegigant sikret rettigheter i England

Tidligere i juni sikret teknologigiganten Amazon rettigheter til å vise Premier League på sin strømmetjeneste Prime.

Med det tar Amazon opp kampen med de britiske kringkasterne Sky Sports og BT Sport om å formidle fotball til tv-seerne på balløya.

Amazon-avtalen er et varsel om at det fort kan bli både tøft og dyrt å være sportskanal i Norge i årene fremover, ifølge forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i mediebyrågrupperingen GroupM.

– Dette viser er at de store aktørene kommer til å kjempe om store tv-rettigheter. Facebook, Amazon, Netflix og Google vil utfordre de norske tv-kanalene enda mer enn de allerede gjør. Allerede konkurreres det om drama og seernes tid, og det er klart at konkurransen blir enda hardere om strømmetjenestene nå går inn og tar store sportsrettigheter også, sa Thalberg til DN i juni.(Vilkår)