TVNorges nye virtuelle gameshow, «Lost in time», skulle revolusjonere tv med virtual reality – og ved å la seerne hjemme bruke mobiler og nettbrett til å løse lignende oppgaver av de deltagerne løste på skjermen.

Lost in Time. Skjermdump av spillappen.  
Lost in Time. Skjermdump av spillappen.  

Men etter to uker på rad med tekniske problemer og seerflukt har TVNorge besluttet å ta det av skjermen til etter påske.

– Vi har fortsatt tro på formatet og stor tillit til gjengen i The Future Group som leverer den banebrytende spillteknologien. Det er viktig å huske at med så avansert teknologi, er det ikke uvanlig med startvansker i utrullingen. Det er uheldig at det rammer seerne våre, og vi beklager til alle som har benket seg og opplevd problemer med tilgang til appen under sending, sier programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, i en pressemelding.

Under første sending fikk ingen seere hjemme tilgang til spillet. Under andre sending fikk noen spille, men TVNorge klarte ikke å trekke en vinner blant spillerne fordi teknikken igjen sviktet. 

Falt til under 100.000

Den andre sendingen av Lost in Time hadde i snitt 63.000 seere.

Programmet faller klart fra første sending, som hadde 110.000 seere i snitt. 

– Det er definitivt en stor krise, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

– «Lost in Time» fikk en trøblete start forrige uke, og vi konstaterer at seertallene gikk ned fra premieren, sier Landsverk.

Milliarder på spill

I kulissene bak TVNorges nysatsing står det også mye på spill. «Lost in Time» er utviklet av det nye, norske teknologiselskapet The Future Group, som DN tidligere har omtalt.

Med på eiersiden er blant annet Johan H. Andresen jr og Kjell Inge Røkke, gjennom Ferd Special Investments og Aker asa.

Ferd har gått inn med 100 millioner kroner i selskapet. Aker har investert 20 millioner kroner. John Fredriksen har også investert 50 millioner kroner i selskapet, ifølge gründerne.

Gründer Jens Petter Høili har også sagt at selskapet «sonderer markedet for en mulig børsnotering». John Fredriksen har også investert 50 millioner kroner i selskapet, ifølge gründerne. Gründer Jens Petter Høili har også sagt at selskapet «sonderer markedet for en mulig børsnotering».

For to uker siden ble det også klart at gründerne bak selskapet forsøker å hente ytterligere én milliard kroner til selskapet. Det var Finansavisen som første omtalte saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norges beste klatrer, Magnus Midtbø, på Oslo Klatresenter.
Magnus Midtbø er Norges beste klatrer. Nå åpner han et av Europas største klatresenter på Skullerud i Oslo.
01:08
Publisert: