Britenes statsminister David Cameron har utnevnt nye statsråder etter den overlegne valgseieren i forrige uke. Den nye kulturministeren er John Whittingdale, en av BBCs argeste kritikere.

 

Han har tidligere sagt at BBC-lisensen er like ille som den hatede «poll tax», en flat lokalskatt som førte til opptøyer og protester på 80- og 90-tallet. Det er ventet at lisensen, som i dag er på 145 pund (1669 kroner), i det minste vil fryses på dagens nivå for neste lisensperiode.

Britenes nye kulturminister, John Whittingdale, har ikke mye til overs for BBC.
Britenes nye kulturminister, John Whittingdale, har ikke mye til overs for BBC. (Foto: Reuters)
 

Kilder ved statsministerens kontor sier til The Telegraph at Whittingdale skal «rydde opp i BBC« i forkant av en ny vurdering av BBCs retningslinjer og finansiering i 2016.

 

Situasjonen er ganske parallell til Norge, der Solberg-regjeringen i juni vil presentere em stortingsmelding om NRK og NRKs finansiering, og NRK har fått mye kritikk for å true eksistensgrunnlaget til kommersielle kringkastere.

 

Men det spesielle som gjør forholdet mellom regjering og BBC spesielt betent i England akkurat nå, er BBCs egen valgdekning. Denne har blitt sterkt kritisert for å ha vært svak og venstrevridd, og statsministeren er sagt å være rasende over ukritiske reportasjer om labours valgkamputspill.

Les også:

– Det er ikke sånn at vi suger til oss alt for å sluke det  

Feiret ny jobb med «selfie» dnPlus

– Enhver som var i operativ virksomhet i Vimpelcom, vil ikke være velkommen her på huset  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.