Streiken i tv-dramabransjen er over etter at Virke og Norsk filmforbund mandag ble enige om en ny overenskomst.

Totalt har 56 filmarbeidere vært ute i streik etter at det ble brudd i meklingen 1. september.

Streiken har rammet produksjonen av flere tv-serier, som andre sesong av «Heimebane» på NRK, samt den nye serien «Twin» og «Exit». Nå kan arbeidet med innspilling og etterarbeid på dramaproduksjonene gjenopptas.

– Det er med stor glede vi kan meddele at streiken er over. Resultatet vi i Norsk filmforbund og våre medlemmer sitter igjen med, viser at en streik var helt nødvendig denne gangen, og vi håper det blir lenge til neste gang, sier forbundsleder Sverre Pedersen i filmforbundet.

Konflikten har dreid seg om lønn. De streikendes krav har vært at de som jobber med tv-dramaserier, skal ha samme lønn som de som jobber med spillefilm.

Partene har nå blitt enige om et utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlinger om fastsettelse av minstelønnssatser i 2019.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med Norsk filmforbund (NFF). Nå sikrer vi et minstelønnssystem som gir forutsigbarhet og bærekraftig lønnsutvikling både for større og mindre dramaproduksjoner, slik vi har ønsket, sier forhandlingsleder Trond Teisberg i Virke.

Den nye avtalen mellom partene innebærer også en styrking av arbeidet med helse, miljø og sikkerhet (HMS) i tv-dramabransjen, ifølge Virke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Danske Bank-skandalen forklart på 90 sekunder
- Her kommer det til å komme mye mer, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:28
Publisert: