Vizrt, med hovedkvarter i Bergen, leverer tv-grafikkteknologi i fremste klasse til de største tv-selskapene i hele verden. Så langt i år har det hanglet med store ordre på deres produkter, og i andre kvartal hadde selskapet inntekter på 222 millioner kroner, opp 19 prosent fra andre kvartal 2013. Resultatet før skatt var på 48 millioner kroner, opp 26 prosent fra andre kvartal 2013.

Første halvår 2014 hadde Vizrt 427 millioner kroner i inntekter, opp 24 prosent fra første halvår 2013. For halvåret var resultatet før skatt på 91 millioner kroner, opp 48 prosent fra første halvår 2013.

Som følge av de gode resultatene hever nå Vizrt sitt vekstmål for året til 15–18 prosent. Vizrt har ikke-leverte ordre på bok for 311 millioner kroner, den høyeste backlogen selskapet noensinne har hatt.

– Vi er ekstremt fornøyd med vår utvikling i første halvår, med rekordinntekter både i første og andre kvartal. Inntektsveksten for første halvår i 2014 var på 24 prosent. Veksten i andre kvartal er drevet av forbedret forretningsklima i Europa og Midtøsten, samt sterke resultater i Asia. Posisjoneringen av våre produkter og glimrende arbeid fra våre team over hele verden var også viktig, sier administrerende direktør Marin Burkhalter i Vizrt.

Det var inntekter fra salg av tv-grafikk som vokste mest for Vizrt. For første gang har Vizrt tilbudt sine kunder tv-avviklingssystemet Mosart, som i sin tid ble utviklet av TV 2. Dette har økt inntektene.

Slapp større skattesmell

Burkhalter sier seg fornøyd med å slippe unna en stor skattesmell fra Israel, der et potensielt kravet fra skattemyndighetene på 442 millioner kroner for årene 2006–2012 hang over selskapet.

– Tatt i betraktning at vi sto overfor et så stort krav, er vi veldig fornøyd med resultatet av forhandlingene og det endelige resultatet på 109 millioner kroner. Dette fjerner all usikkerhet i markedet knyttet til skattekonflikten, sier Burkhalter.

Vizrt er den dominante aktøren i markedet for grafikkteknologi for tv, og har kontorer over hele verden. Selskapet har 580 ansatte, og har vokst med 48 ansatte det siste året(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.