Saken oppdateres!

I en pressemelding fra TV 2 kommer det frem at de har en overtallighet på 113 årsverk, etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det åpne sluttpakketilbudet.

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier Olav T. Sandnes i meldingen.

I tillegg får DN bekreftet at 17 midlertidige stillinger skal bort.

LES OGSÅ: Varsler «voldsom kamp» om tv-seerne dnPlus

Han sier kanalen i for stor grad er avhengig av inntekter fra lineær-tv.

– Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi i dag presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Olav T. Sandnes.

Nyhetsavdelingen er blant annet informert om at det nå er 23 overtallige i avdelingen.

LES OGSÅ: Karianne Solbrække blir nyhetsredaktør i TV 2

I styret i TV 2 sitter blant annet Hans Jacob Carstensen (representerer Egmont), Espen Asheim (representerer Egmont), Rikke Crosby (representerer Egmont), Zynk-sjef Claus Sonberg, Åse Linda Tynning (ansattes representant), Henrikke Helland (ansattes representant) og Terje Amundsen (ansattes represntant).

I en telefonkonferanse mellom styremedlemmene torsdag morgen vedtok de TV 2s skjebne.

DN har vært i kontakt med flere, men ingen ønsket å kommentere detaljene og den nye organisasjonen i prosjektet «TV 2 i 2020».

Kanalen skal spare 350 millioner kroner de neste fire årene, og har de siste månedene nedbemannet en rekke ansatte.

LES OGSÅ: Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

I forrige uke ble det kjent at over 60 personer har tatt sluttpakke, blant annet profiler som Nils Gunnar Lie, Mah Rukh-Ali og Jan Ove Ekeberg.

Flere sjefer har også forlatt kanalen det siste året:

De ansatte fikk beskjeden klokken 11.30 torsdag under et allmøte, mens pressen og resten av offentligheten får høre om kuttene under en pressekonferanse med TV 2-sjef, Olav T. Sandnes, klokken to.

Bergens Tidende skriver idag at avisen erfarer at en av endringene at nettdesken i TV 2 blir flyttet fra Bergen til Oslo.

DN har tidligere skrevet at TV 2 opplevde en skikkelig smell i reklamemarkedet under OL. I en intern e-post skrev TV 2s sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther at han var veldig skuffet over reklameinntektene i OL-måneden august.

– Dessverre er det slik at reklamemarkedet ikke har våknet helt etter sommerferien og vi må være ærlige og si at vi er veldig skuffet over inntektene hittil i august. La oss håpe at den tredje målsetningen om tidenes start på den viktige høstsesongen reparer noe av dette, skrev han i eposten til de ansatte.

 

Se video:

Utfordringer i kø for ny TV 2-sjef
Hardere kamp om seernes oppmerksomhet, reklamepenger og kostbare sportsrettigheter. Det er noen av utfordringene den nye TV 2-­sjefen, Olav T. Sandnes (42), må bryne seg på.
01:29
Publisert:

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.