Søndag kveld hadde TV 2s dramaserie, «Okkupert», premiere. Serien er basert på en idé etter Jo Nesbø, og har fått bred medieomtale etter at NRK valgte å droppe serien i 2013.

I mars satte serien «Frikjent» foreløpig dramarekord på kanalen med 660.000 seere på premieresendingen.

Den rekorden klarte «Okkupert» å slå: 663.000 seere benket seg foran TV-skjermen for å se dramasatsingen som har et budsjett på 90 millioner kroner.

- Å våkne opp til slike tall gjør en dramasjef usikker på om han faktisk har våknet eller ei. Dette oppleves som en drøm og jeg er så glad for at det norske folk holdt seg våken og avsluttet uken med et fantastisk spenningsdrama på TV 2 i går kveld, sier Christopher Haug som er dramasjef i TV 2.

TV 2s kommunikasjonssjef, Jan-Petter Dahl, er også fornøyd med tallene.

- Dette er en fantastisk start, og som med Frikjent så forventer vi at seertallene for «Okkupert» vil øke betraktelig i løpet av de kommende dagene. Seertall for dramaserier bygges over tid, og når vi gjør opp status etter et par uker, vil antall seere øke betydelig også for «Okkupert», sier han

Flere høydepunkter

DNs anmelder mente «Okkupert» hadde det ene dramatiske høydepunktet etter det andre. Men at det etterhvert fremstår som et nokså tradisjonelt krigsdrama.

- Teknisk sett er «Okkupert» en velprodusert serie, og er spennende nok til å holde på interessen, dersom man ikke forventer seg mer enn underholdning. Men den holder altså ikke det den lover i sin første halvdel. Det gjenstår å se om ideene får bedre plass etterhvert, skrev anmelder Øyvor Dalan Vik.

 

Se DNtv: Se klipp fra den nye tv-serien «Okkupert»:

Se klipp fra den nye tv-serien "Okkupert"
Basert på en idé av krimforfatter Jo Nesbø.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.