- Dette er den største enkeltnedbemanningen som har skjedd i et mediehus – det virker underlig for meg å unngå masseoppsigelser, sa Helland Norsk Journalistlags (NJ) landsstyremøte i Bergen fredag, ifølge Medier24.

Hun mener NJ kommer til å møte en krevende vår med rettssaker.

Til DN sier Helland at kanalen ikke har mottatt flere sluttpakker etter forrige runde, og at det dermed er 113 ansatte som må nedbemannes, hvis ingen flere søker før fristen går ut neste uke.

– Situasjonen er alvorlig. Vi har drøftet kriterier for nedbemanning, og er klar på at ansiennitet skal være førende prinsipp. Men vi ser at ledelsen ønsker styringsrett og vil kartlegge kompetanse av de ansatte, sier Helland.

– Hvordan skal denne kompetansen kartlegges?

– De ønsker CVer og vil kartlegge hvem som skal være med videre ut i fra et kompetansebehov. I praksis medfører det en prosess for medarbeiderne hvor det til slutt vil stå en utpekt gruppe som ledelsen ikke ønsker å ha med videre, sier Helland.

– Har noen ansatte varslet arbeidsrettssak mot TV 2?

– Ja, to ansatte fra promoavdelingen i Bergen har varslet at de vil gå til sak for usaklig oppsigelse etter at det ble bestemt at avdelingen skulle flyttes til Oslo, sier hun.

Skal kutte 350 millioner

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør , Sarah Willand, skriver følgende i en tekstmelding til DN om Hellands utspill om masseoppsigelser:

- Vårt mål er det samme som det har vært hele veien - størst mulig grad av frivillige løsninger. Vi ønsker ikke å gjøre som Norsk Journalistlag og nå forskuttere utfallet av en pågående prosess, skriver hun.

- Har dere mottatt stevninger fra noen ansatte?

- I forbindelse med TV 2 i 2020 har vi ikke fullført bemanningsprosessen enda, så dette er ikke en reel problemstilling på nåværende tidspunkt, skriver Willand.

- Men har dere mottatt stevninger fra noen ansatte?

- Nei, vi har ikke motatt stevninger fra noen ansatte, avslutter hun.

Kutter kraftig

Det var i slutten av september det ble klart at TV 2 må kutte 177 faste ansatte for å innfri sparetiltaket på 350 millioner kroner innen 2020.

Den gangen sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes at målet var å oppnå flest mulig frivillige løsninger med de ansatte.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes.
TV 2-sjef Olav T. Sandnes. (Foto: Mikaela Berg)
- Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sa han i en pressemelding.

Før kunngjøringen fra Sandnes i slutten av september var det over 60 personer som hadde tatt sluttpakke, blant annet profiler som Nils Gunnar Lie, Mah Rukh-Ali og Jan Ove Ekeberg.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: