Torstein Tvenge har bygget opp en formue på flere milliarder kroner innen aksjer og eiendom. Nå rammes han hardt av børsstupet.

Les: Mareritt for Tvenge

Flere av selskapene hans er hardt rammet, og tapet på Børsen i år er er tilsammen over én milliard kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Sjekk også de andre milliardærenes tap: Milliardærenes milliardras

Ned 85 prosent
Eiendomssselskapet Norwegian Property er den enkeltinvesteringen Tvenge har tapt mest på. Aksjen har falt 85 prosent siden nyttår.

- Den har jo ramlet helt i dass, sier Tvenge til Dagens Næringsliv.

En kvart milliard
Tvenge har også aksjer i Aker gjennom investeringsselskapet Reka. Det regnskapsmessige tapet til Reka på Aker er rundt 240 millioner kroner, justert for utbytte.

I september raste Tvenge mot Kjell Inge Røkke over de enorme tapene i Aker:

- Det er helt uvirkelig at Aker-aksjen er halvert fra 414 til 207 kroner på 19 måneder, mens selskapet bare er blitt bedre og bedre, sa Tvenge.

Les: Tvenge raser mot Røkke

Tvenge har også andre aksjer i Reka, og i andre av sine hovedselskaper. I selskapet Fram Management hadde Tvenge en aksjeportefølje på 360 millioner kroner ved årsskiftet.

Fnyser av rykter om tvangssalg
Store tap til tross - Tvenge er lei av rykter og spekulasjoner om tvangssalg og økonomiske problemer.

- Det er løgn når det står at bankene har tvunget Tvenge til å selge det og det. Jeg har ikke hatt et møte engang med bankene i den anledning, sier Tvenge til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.