På Skøyen i Oslo skal familien Tvenge bygge ut næringsbygg med over 100 meter fasade. Her skal 10-15 nisjeforretninger med prima matråvarer inn.

-Det var fatterens idé. Han er glad i mat, og irritert over at det skal være så vanskelig å få tak i skikkelige råvarer, sier Magnus Tvenge (30) til Dagens Næringsliv.

I hver enda av denne råvarestripa skal det bygges to kontorbygg på åtte og tolv etasjer. Alt i alt blir det 20 000 kvadratmeter og en prislapp på 280 millioner kroner.

To hull
- Vi fyller to hull. Vi bebygger den siste, og kanskje beste, tomten på Skøyen, og vi etablerer et eget marked for matråvarer - en basar med så høy kvalitet at byens beste kokker kjøper sine råvarer her, sier sier Torstein Tvenge.

Tvenge er ikke bekymret for konjunkturer eller manglende leietakere.

- Opprinnelig var planen å starte byggingen for halvannet år siden. Vi hadde sjekket priser og det hele. Men så kom finanskrisen. I ettertid har leieprisene falt, men på langt nær så mye som byggekostnadene. Det gjør prosjektet svært interessant økonomisk, sier Magnus Tvenge.

God timing
Tvenge senior er trygg på timingen.

- Vi planlegger ferdigstillelse våren 2012. Leieprisene ser ut til å nå bunnen i år, og vil stige deretter. Normalt ville utbyggere så smått begynne å hente frem prosjekter, søke om offentlige tillatelser og begynne letingen etter entreprenører og leietagere med slike utsikter. Med ferdig rammetillatelser, entreprenøren Skanska under kontrakt og is i magen med tanke på leietagere, kan vi komme kjappere ut med nye lokaler i et marked der temperaturen stiger, sier Torstein Tvenge.

Forventningene til leieprisene for kontorarealene i det nye komplekse er høye. Men gourmetene på gateplan skal slippe rimeligere unna.

- De skal få anledning til å etablere et miljø og virksomhet og samtidig lønnsomhet. Vi skal bare legge til rette, sier Torstein Tvenge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.