Oljeutslippet i Mexicogolfen kan få konsekvenser for oljeutvinningen utenfor Grønland, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

- Katastrofen i gulfen har avdekket et problem som vi ikke hadde forestilt oss. Derfor må vi hurtigst mulig drøfte saken med eksperter, sier miljøpolitisk talsmann Eyvind Vesselbo i det danske regjeringspartiet Venstre.

- Hvis ulykken skjedde ved Grønland, ville det hatt uoverskuelige konsekvenser, for Grønland er utilgjengelig og preget av barskt og dårlig vær, sier Vesselbo til Jyllands-Posten.

- En gåte
Blant selskapene som har fått tillatelse til å bore etter olje utenfor Grønland, er danske Dong Energy. Sammen med Chevron og Exxon har Dong Energy fått tillatelse til bore på opptil 1 kilometers dybde. Oljeutslippet i Mexicogolfen stammer fra en brønn på 1,5 kilometers dybde.

- Det er en gåte at det kunne gå så galt. Hvis det viser seg at man ikke har begått feil, blir vi nødt til å revurdere hele vårt prosjekt, sier direktør Søren Gath Hansen i Dong Energy. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.