Sesongens andre program av humorprogrammet «I kveld med Ylvis» samlet 289.000 seere på TVNorge tirsdag kveld.

Det er 83.000 mindre enn premieren som ble sett av 372.000 seere i forrige uke, og det laveste tallet på tre år. Brødrene hadde sendepause i 2015.

– Vi tåler litt juling, men gårsdagens Ylvis-dipp er vel mer som en ørefik å regne, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Espen Skoland, til DN.

LES OGSÅ:Hun danker ut Ylvis på YouTube

Programmet hadde en markedsandel på 29,3 i aldersgruppen 15 til 50 år, noe kanalen er godt fornøyd med.

– Programandelene er sterke og gårsdagen ble en god dag for oss, sier Skoland.

– Men er dere fornøyd med under 300.000 seere for «I kveld med Ylvis»?

– Vi vil helst se tretallet, bekrefter han.

TVNorge-nedtur etter Ylvis-pause

Discovery og TVNorge har hatt stor suksess i tv-markedet de siste årene, men måtte se at kanalgruppen gikk tilbake i 2015.

Hovedkanalen mistet gikk fra 8,1 til 7,4 prosent i markedsandeler, mens kanalgruppen noterte en nedgang på 0,4 prosent.

Da markedsandelene sank i september, pekte TVNorge-ledelsen på at sendepausen til Ylvis-brødrene var noe av årsaken til tilbakegangen.

LES OGSÅ:Het intern krangel i TV 2-huset

Tv-sjef Morten Wiberg i Carat mener «I kveld med Ylvis» bør levere over 300.000 seere, men vil ikke fraskrive humorbrødrene helt ennå.

– Det er et tankekors at de mister grepet så tidlig i sesongen - uten noen særlig tøff konkurranse fra andre kanaler.

– Jeg tror heller ikke at TVNorge er fornøyde med disse tallene. Men jeg håper og tror at tirsdagens sending bare var et glipptak og at de kommer sterkere tilbake igjen, sier Wiberg.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Obama med stikk til Donald Trump:

Obama med stikk til Trump
-Det er ikke å si det som det er. Det er bare galt. Det svekker vår anseelse i verdenssamfunnet og gjør det vanskeligere å oppnå våre mål. Det er et svik mot det vi står for som nasjon, sa Obama i sin syvende og siste «State of the Union»-tale.
00:41
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.