Twiters toppsjef Dick Costolo har meldt at han vli fratre sin stilling fra og med 1. juli. Han blir erstattet av Twitters medgründer og styreformann, Jack Dorsey.

Aksjekursen hoppet syv prosent i etterhandelen straks nyheten ble kjent, skriver New York Times.

Costolo har sittet ved Twitter-roret i seks år, men etter børsnoteringen i 2013 har han fått mye kritikk for ikke å skape nok verdi for aksjonærene. Kritikerne mener Costolo ikke ha vært flink nok til å tiltrekke nye brukere, fornye tjenesten og utvikle nye inntektsstrømmer.

For to år siden sank antallet aktive brukere med 30 prosent, men tjenesten har opplevd tilvekst igjen det siste året på 14 prosent, ifølge eMarketer.

Twitters markedsandel i det amerikanske nettannonsemarkedet er på 3,6 prosent, mens Facebook og Google ligger på henholdsvis 18,5 prosent og 36,9 prosent.

Les også:
Norsk app får Facebook-penger
Skap din egen virkelighet dn+
Porno-virus spres på Facebook  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.