Hillary Clintons valgkampstab har lagt inn en mekanisme der donorer kan legge inn et fritt avtalt beløp som automatisk trekkes og sendes til hendes valgkampkasse, for hver gang rivalen Donald Trump legger ut en tweet.

Twitter-valgkamp

Clinton opplyser selv om dette onsdag, på nettopp lynmeldingstjenesten Twitter.

"Sjekk ut vårt nye verktøy: Hver gang Donald Trump tvitrer noe fornærmende, donér automatisk", skriver Clinton.

Implisitt sier hun at alle Trumps twitter-meldinger er fornærmende, i og med at det doneringsfunkjsonen ikke tar stilling til innholdet i Trumps meldinger.

Trump er kjent som en meget aktiv bruker av Twitter, ofte med tosifret antall meldinger om dagen. Meldingene er ofte helt på kanten, og de har både for tilhengere og motstandere en viss underholdningsverdi.

Trump har over 12,6 millioner følgere på Twitter. Selv følger han bare 41 personer. Siden 2009 har han sendt ut over 33.600 meldinger.

Hillary Clinton har på sin side vel 9,8 millioner følgere, mens hun selv følger 759 personer.

Clinton og hennes stab har økt bruken av Twitter de siste ukene og månedene. Men hun legger langt bar Trump med sine vel 9000 meldinger siden hun begynte med Twitter i april 2013.

Clinton leder racet

Hillary Clinton har en solid ledelse på de fleste meningsmålingene foran den tredje og siste tv-duellen med Trump, i Las Vegas natt til torsdag norsk tid.

En meningsmåling fra Bloomberg Politics onsdag viser at Clinton har en ledelse på ni prosentpoeng på Trump. Meningsmålingen viser at Clinton har fremgang i alle de viktige velgergruppene. Inkludert menn og velgere uten college-utdannelse, grupper som Trump lenge har hatt et solid grep om.

 

 

Obama ber Trump slutte å syte
Barack Obama sier han aldri har opplevd at en presidentkandidat har forsøkt å diskreditere valgresultatet allerede før valget. Han ber Donald Trump om å slutte å syte.
01:14
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.