Tyrkia fordømmer de israelske soldatenes drap på 60 ubevæpnede palestinere på Gazastripen mandag, og offentlige bygninger i landet flagget tirsdag på halv stang. Tyrkiske myndigheter har erklært en tre dager lang sørgeperiode.

Da Israels ambassadør Eitan Naeh troppet opp i tyrkisk UD tirsdag, fikk han beskjed om at han er uønsket i landet, skriver den israelske avisen Haaretz.

Ifølge en kunngjøring fra tyrkisk UD, gjengitt av nyhetsbyrået AFP, er det snakk om en midlertidig beslutning. Det er imidlertid uklart når Naeh eventuelt kan returnere til Tyrkia.

Tyrkia varslet tirsdag også at de henter hjem sine ambassadører fra Israel og USA, i protest mot drapene på palestinske demonstranter og amerikanernes åpning av ambassade i Jerusalem.

Israel svarte noen timer etter kunngjøringen om utvisningen av Naeh med å be den tyrkiske generalkonsulen i Jerusalem dra hjem til Tyrkia. Det opplyste en talsmann for det israelske utenriksdepartementet tirsdag kveld.(Vilkår)

Jensen om oljepengebruken: - Har ikke anstrengt meg i det hele tatt
Regjeringen har lagt frem revidert nasjonalbudsjett. Kjetil B. Alstadheim kommenterer hvorfor det kan bli mer anstrengende for finansministeren når det skal behandles av Stortinget.
01:49 Min
Publisert: