Politiaksjonen var rettet mot bedrifter som anklages for å ha gitt penger til den USA-baserte muslimske predikanten Fethullah Gülen. En av de hardest rammede virksomhetene var Afken Holding, et 19 år gammelt teknologifirma, der styrelederen var blant 50 pågrepne.

I forbindelse med politiaksjonene mot bedriftene, er det utstedt arrestordre mot 120 personer.

Den prokurdiske avisa Ozgur Gundem anklages for å ha kommet med «terroristpropaganda». I et rettsmøte tirsdag ble avisen stemplet som et organ for Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som er forbudt i Tyrkia.

For få uker siden stengte tyrkiske myndigheter 130 aviser, TV-stasjoner og radiostasjoner i kjølvannet av kuppforsøket 15. juli.

Gülen anklages for å ha trukket i trådene da en del av det tyrkiske militæret, inkludert flyvåpenet, forsøket å ta makten i et kupp 15. juli. Kuppet ble slått ned i løpet av noen timer.

Siden er over 35.000 mennesker pågrepet. Rundt 24.000 sitter fortsatt fengslet.

Gülen, som lever i frivillig eksil i USA, avviser anklagene.

Mandag gikk politiet til aksjon mot fire domstoler i Istanbul. 136 personer ble pågrepet, alle personer som jobber i påtalemyndigheten eller på annen måte er tilknyttet domstolene, ifølge tyrkiske medier. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

DNBs sjeføkonom om kronen:  - Reagerte knapt nok i det hele tatt

Borekjempe legges i opplag i Norge

- Skal vi bygge boliger for en haug med hagesøkende barnefamilier som ikke ønsker å bo i sentrum?  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert: