– Tyrkia-avtalen er godkjent, skrev Sipilä på Twitter fredag ettermiddag, etter at EU-lederne hadde drøftet siste utkast av avtalen som Tyrkia tidligere på dagen hadde gått med på.

Avtalen er først formell etter at Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu og de 28 EU-landene møtes for å vedta den senere fredag.

Avtalen trer trolig i kraft førstkommende søndag, så alle migranter og flyktninger som tar seg til de greske øyene etter det, blir omfattet av den nye ordningen. Så er meningen at de første returene til Tyrkia skal kunne starte fra 4. april.

I henhold til utkastet skal Tyrkia kunne ta imot alle flyktninger som kommer sjøveien til Hellas, i bytte mot at EU tar imot syriske flyktninger direkte fra Tyrkia.

I tillegg skal Tyrkia få milliarder i økonomisk støtte for å klare å håndtere flyktningene og migrantene som kommer til landet. Det er også meningen at samtalene om mulig tyrkisk EU-medlemskap skal trappes opp.

Avtalen inneholder også et punkt om opphevelse av kravet om visum for tyrkere på reise til Schengen-land. (©NTB)

Les også på DN.no:

Han er Statoils dyreste mann

Kjos inn i Morgan Kane-selskap

Orkla selger seg ut av svensk selskap

Har du fått med deg denne?

 

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.