Kredittvurderingsbyrået Fitch har et negativt syn på utviklingen for Tyrkias økonomi og statsgjeld i kjølvannet av kuppforsøket. Foreløpig blir landets kredittvurdering stående urørt.

Tyrkia beholder inntil videre kredittvurderingen BBB-, som er den laveste vurderingen som ikke regnes som såkalt søppelstatus.

Fitch kunngjorde fredag at de nedjusterer forventningene, som de nå betegner som «negative» fordi kuppforsøket understreker usikkerheten rundt den politiske stabiliteten i landet. Frykten er at politisk usikkerhet vil føre til svakere økonomisk utvikling og kan skade den økonomiske politikken.

– Myndighetene svarer på kuppforsøket med en utrensning av offentlig sektor for å kvitte seg med støttespillerne til dem de mener sto bak kuppet. Så langt er 70.000 offentlig ansatte suspendert. Det er uklart hvordan dette påvirker kontrollmekanismene i systemet, som Fitch mener er uthulet i løpet av de seneste årene. Også faren for ytterligere uro forårsaket av dem som sto bak kuppet er uklar, heter det i en uttalelse fra byrået.

Nedjusteringen vil påvirke lånekostnadene for Tyrkia i det internasjonale finansmarkedet. Fitch påpeker at turistinntektene falt med 41 prosent i første halvår, og byrået venter at mindre investeringer vil føre til svakere vekst. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: