Tyrkia huser rundt 2 millioner flyktninger fra nabolandet Syria, og landet har fått ros for sin innsats i den humanitære krisen.

Men landet sliter med høy arbeidsledighet, og med 10 prosent av arbeidsstyrken stående uten arbeid, ønsker ikke regjeringen at innbyggerne utsettes for ytterligere konkurranse.

Flyktningene kan jobbe som leger og lærere inne i flyktningleirene i landet, men vil ikke få generell arbeidstillatelse, ifølge arbeidsminister Faruk Celik.

Selskaper og fagforeninger har bedt regjeringen om å formalisere en ordning slik at syrere kan betale skatt og for å hindre utnyttelse. Studier viser at 200.000 syrere arbeider ulovlig i Tyrkia, noe som fører til lavere lønninger og at tyrkere presses ut av arbeidsmarkedet.

 

Les også: - Det er en risiko for et dramatisk fall

Tappet for talenter

Mesterkokk Geir Skeie slått ned i støvlene av «gratisarbeidende» naborestaurant

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kinsere luksusshopper i Norge:

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: