– Det kommer til å bli mer av det samme. Erdogan vil fortsette å befeste sin makt, sier Einar Wigen ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo.

Det vil skje enten gjennom en folkeavstemning om et styrket presidentembete – som det kan tenkes at han vinner – eller på annet vis, selv om ikke AKP skulle få to tredels flertall, mener Wigen.

President Erdogan og regjeringspartiet AKP sikret seg et flertall av plassene i nasjonalforsamlingen under søndagens valg. Dermed har partiet vunnet tilbake flertallet som det tapte under valget i juni.

– Det skyldes i første rekke at nasjonalistpartiet MHP mislyktes med sin strategi om å si nei til en koalisjonsregjering med AKP, sier Wigen til NTB.

MHPs velgere er de som er aller mest opptatt av stabilitet og en samlende leder, påpeker Tyrkia-eksperten.

– Selv om nasjonalistene ikke foretrekker Erdogan i utgangspunktet, så foretrekker de uansett en sterk og samlende leder framfor svakhet.

President Erdogan har hatt et ønske om å endre grunnloven, noe som krever to tredels flertall, for å innføre et system med sterkere presidentmakt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.