Eierne av DNOs tyrkiske partner i Irak, Genel Enerji, ønsker å fusjonere med DNO. Genel Enerji har mål om å begynne oppkjøpssamtaler med DNO International etter selskapet har fullført noteringen i London og DNO har gjennomført fusjonen med Rak Petroleum.

Det sier selskapets konsernsjef og storaksjonær Mehmet Sepil i et telefonintervju til Bloomberg News tirsdag. DNO-aksjen hopper på uttalelsen. Aksjen er opp nær syv prosent til 8,80 kroner tirsdag ettermiddag.

- Unikt samspill
Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities, mener DNO og Genel passer godt sammen.

- Det ville blitt en unik samspill. Til sammen ville de blitt den udiskutabelt største eieren i områdene de opererer i, mener Omdal.

Han tror dagens oppgang på over seks prosent til nær ni kroner ikke trenger å være et blaff. Selskapet har selv kursmål på 13 kroner på aksjen.

Om det blir noe av oppkjøpet er for tidlig å si, det er fortsatt flere snubletråder som kan felle en slik handel, mener Omdal. Men allerede i neste uke når Genel noteres på børs, vil prisingen av selskapet gi noen svar på sannsynligheten for et oppkjøp.

- Blir Genel priset høyt, øker det sannsynligheten, men hvis markedet reagerer negativt, er det mindre sannsynlighet, sier han til DN.no.

Innsidedømt eier
Genel Enerji har mål om selskapets aksjer vil begynne handel i London neste uke, ifølge ham.

Søndag sa Sepil til nyhetsbyrået TDN Finans at Genel Enerji mener DNO er et perfekt selskap for dem. Dersom Genel hadde muligheten ville de ha kjøpt DNO, men Sepil presiserte da at det ikke var noe de jobber med.

Genel Enerji har mål om at selskapets aksjer vil begynne handel i London neste uke, ifølge Sepil. Fusjonen mellom DNO International og Raks eiendeler i Midtøsten og Nord-Afrika ventes å være fullført tidlig neste år.

Genel vil begynne byggingen av en rørledning i februar som skal koble Taq Taq-oljefeltet sør i Erbil til pumpestasjoner nær den tyrkiske grensen. Rørledningen vil være 255 kilometer lang og ha en kapasitet på over 400.000 fat pr dag, og kostnadene anslås til 350-450 millioner, ifølge Sepil.

Mehmet Sepil har tidligere vært i hardt vær. Genels største eier og toppsjef ble ifjor ilagt en rekordstor bot på nær 1 million pund for innsideandel. Septil hadde avtalt å fusjonere med Heritage Energy for 6 milliarder dollar da han ble informert om at selskapet hadde gjort et stort oljefunn i Kurdistan. Han kjøpte aksjer i Heritage og da nyheten dagen etter ble kjent, steg aksjen kraftig. Både Genels storeier Sepil og to andre toppledere i Genel ble straffet for innsidehandelen av britiske Financial Services Authority.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.