BMWs salgssjef Ian Robertson hevder de har omkring 100.000 reservasjoner fra rundt omkring i verden for å prøvekjøre den kommende i3-modellen, men også et betydelig antall som har bestilt bilen, skriver Automotive News på sine nettsider.

i3 ble vist i Oslo for noen uker siden, og skal komme på markedet mot slutten av året.

- Vi er sikre på at vi med i3 og i8 vil øke etterspørselen fordi vi vil forme mye av denne teknologien i elbil-sektoren, sa Robertson under en kongress i Paris denne uken.

Produksjonsmodellen av i3 debuterer under bilutstillingen i Frankfurt i høst, mens plugin hybrid-superbilen i8 kommer neste år.

Robertson mener at BMW vil tjene penger på sine i-modeller i løpet av modellenes livssyklus, og at nullutslippsbiler vil spille en veldig viktig rolle fremover. Han mener fremtiden ser lys ut for denne typen biler ettersom det forskes massivt i denne sektoren.

- På de neste tre til fire årene vil vi se mer utvikling på batterier enn vi har hatt de siste 100 årene, sa Robertson, som spesielt fremhever lithium air-batterier som lader raskt og gir elbilene en rekkevidde som folk tror de trenger.

En våken DN-leser observerte kamuflerte protoyper av det som virket som både i3 og i8 like utenfor Oslo igår, så testingen er tydeligvis godt i gang, også på verdens største elbilmarked, målt etter innbyggere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.