Tall fra tyske myndigheter viser at den sesongjusterte ordreinngangen i tysk industri falt med 4,3 prosent på månedsbasis i desember.

Fallet var overraskende. Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var det ventet at den sesongjusterte ordreinngangen ville øke med 0,1 prosent.

Ikke-sesongjusterte tall viser at veksten i ordreinngangen var på 2,4 prosent i desember, mens det var ventet en vekst på 7,5 prosent.

Børsene i Europa faller umiddelbart tilbake på tallene. I Frankfurt faller Dax-indeksen 0,4 prosent. Her hjemme falt også Oslo Børs tilbake fra en oppgang på mer enn én prosent til en oppgang på 0,6 prosent.

Viktig for veksten
Industrien er en svært viktig brikke for aktiviteten i den tyske økonomien, som er den største i eurosonen.

Torsdag gjennomførte Den europeiske sentralbanken ESB et overraskende kutt i styringsrenten i eurosonen. På pressekonferansen som startet tre kvarter etter at dagens beslutning ble kjent bekreftet sentralbanksjef Mario Draghi at veksten er iferd med å avta i eurosonen.

- Europa går mot en mild resesjon, sa Draghi som også opplyste at det er sannsynlig at sentralbanken gjør betydelige kutt i sine vekstanslag.

Les også: ESB kutter renten i eurosonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.