Forbundskansler Angela Merkel i Tyskland og finansminister Wolfgang Schäuble er enige om videre økonomisk hjelp overfor Hellas, men gjentar at de ikke tillater ytterligere gjeldskutt.

Det sier Merkels talsmann Steffen Seibert i følge Bloomberg News.

- Ny krisepakke
En tredje økonomisk redningspakke for Hellas vil bli vesentlig mindre enn de to første, sier Schäuble. Han vil ikke nevne tall.

Schäuble sier til den tyske forretningsavisen Handelsblatt at regjeringen i Aten har fått beskjed om at mer hjelp kan bli gitt, men på klare betingelser. Et hovedmål er at Hellas skal få såkalt primæroverskudd, det vil si overskudd på statsbudsjettet før betaling av lånerenter.

- Den greske regjeringen må gjennomføre innstramningstiltakene den er pålagt. Og det kan bare bli snakk om langt mindre beløp enn tidligere, svarer den tyske finansministeren på spørsmål om det er aktuelt med en ny redningspakke.

Lang tid
Han spår at det vil ta lang tid før grekerne er på rett kjøl økonomisk.

- Vi kommer til å måtte jobbe videre med Hellas i 10, 15, 20 år, landet lar seg ikke stable på beina over natten, mener Wolfgang Schäuble.

Han håper redningspakkene til Hellas vil vise seg å være en god investering og ikke penger kastet ut av vinduet. Hvis alt går som det skal, vil den tyske innsatsen bidra til stabilisering i hele eurosonen, sier han.

Kommissær for økonomiske spørsmål og pengepolitikk i Europakommisjonen Olli Rehn sier at det ser ut som Hellas vil oppnå budsjettoverskudd i år og at troikaen av internasjonale långivere vil vurderer fremgang i den greske økonomien i løpet av høsten.

Les også:
Hellas må vente på svar om hjelpepakke
EU betaler for tredje krisepakke til Hellas

Les mer på DN.no idag:
DNB Markets varsler krone-comeback
McDonald´s presses ut av sentrum
Sliter med å selge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.