Tyskland ignorerer oppfordringer fra partnerne i eurosonen om økt stimulering av økonomien ved å presentere et stramt budsjettopplegg, og det på et tidligere tidspunkt enn planlagt, skriver Financial Times torsdag.

Ifølge avisen kunne ikke den tyske planen ha kommet på et mer sensitivt tidspunkt.

Avisen fremholder at det tyske budsjettforslaget, som inneholder utgiftskutt og skal gi balanse mellom utgifter og inntekter i 2015, ble lagt frem like før EU-toppmøtet som vil ha økonomisk vekst som sitt hovedtema.

Den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble sa onsdag at budsjettet, som inneholder utgiftskutt på mer enn 5 milliarder euro for å få totalen ned under 300 milliarder euro, er «et sterkt signal for Europa».

Schäuble beskriver utgiftsplanen for 2014 som en «vekst-vennlig konsolidering» som tar sikte på å bevise for resten av eurosonen at «konsistent, bærekraftig budsjettering og vekst ikke er gjensidig utelukkende».

Med overlegg
Ifølge tyske embetsmenn ble fremleggelsen av budsjettet med overlegg fremskyndet med en uke, for å få ut tallene før EU-toppmøtet, skriver FT.

Til tross for harde innstramminger i helse-, sosial- og miljøsektorene, ble planen kjørt gjennom i regjeringen i et hurtigere tempo enn planlagt.

Den kunne neppe ha kommet på et mer sensitivt tidspunkt, da Frankrike, Italia og andre medlemmer av eurosonen arbeider for lettelser i de stramme budsjettretningslinjene som er nedfelt i stabilitets- og vekstpakten som understøtter euroen, skriver avisen.

Les også: Europas neste katastrofe



Tyskland advarer mot fransk budsjett-bom

EU-toppmøte uten krisestemning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.