Anslaget på 1,5 millioner er en kraftig oppjustering fra forrige beregning, som viser at tyske myndigheter venter mellom 800.000 og 1 million asylsøkere i år. Det nye tallet kommer fram i en intern prognose fra myndighetene og som blir gjengitt i avisen Bild i en artikkel mandag.

Søndag la EUs grensekontrollbyrå Frontex fram tall som viser at om lag 630.000 mennesker har tatt seg ulovlig inn i EU så langt i år.

– Vi har registrert om lag 630.000 illegale grensekrysninger fram til slutten av september, opplyser Frontex-sjef Fabrice Leggeri søndag.

– Må begrenses

De aller fleste som kommer til Europa, kommer fra Syria, Irak, Afghanistan og Eritrea. Etter farefulle krysninger over Middelhavet, kommer de til Hellas og Italia. Herfra går turen videre nord- og vestover, og Tyskland er målet for svært mange.

Men Tyskland har allerede tatt imot mange hundre tusen, og strever med å håndtere strømmen av mennesker.

– Vi må begrense antall flyktninger som kommer til Europa, sier den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble til tysk TV søndag.

Tyrkia-nøkkel

Allerede mandag kan han ha fått en løsning på bordet. Da skal EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Brussel, skriver avisen Frankfurter Allgemeine.

Møtet var søndag ikke offisielt bekreftet, men avisen erfarer at det skal finne sted mandag. Der skal EU og Tyrkia diskutere planer som gjør det mulig for Tyrkia å etablere seks nye flyktningleire med plass til to millioner mennesker. Leirene skal delvis finansieres av EU. Dermed vil presset på EUs mottaksapparat, og særlig for landene som berøres av flyktningenes og migrantenes reiserute via Balkan til Tyskland, dempes.

Som motytelse skal Tyrkia få på plass en avtale som gjør at landets egne innbyggere kan reise visumfritt til EU, etter det avisen erfarer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Røde Kors-presidenten: Ikke utenkelig med 60.000 asylsøkere til Norge

 

  Flyktningkrisen forårsaker sengemangel