Det internasjonale selskapet Uber, som har hovedkvarter i San Francisco i USA, har ertet på seg den tradisjonelle taxi-industrien i en rekke land som mener dette er forkledd pirattaxi-virksomhet.

Leder i dansk LO, Lizette Risgaard, sier til Berlingske Business at hun vil gå i dialog med Uber og andre virksomheter som er del av den såkalte deleøkonomien.

– Vi vil heller kalle det plattformsøkonomi, for det har ikke noe å gjøre med å dele noe. Men som i andre land er det nok kommet for å bli – også i Danmark, sier Lizette Risgaard.

Hun presiserer at det viktigste er at det er skikkelige og lovlige forhold på arbeidsmarkedet, også når det er snakk om digitale- og plattformsvirksomheter.

Tirsdag ble en Uber-sjåfør i Oslo frifunnet i Oslo tingrett for å ha kjørt det politiet omtalte som pirattaxi. Kristin Male i Norges Taxiforbund reagerer kraftig på dommen.

– Den er uforståelig og meningsløs. Vi mener det er åpenbart at tjenesten tilbys på offentlig sted og til allmennheten. Hvis den skulle bli stående, er i realiteten hele Yrkestransportloven satt ut av spill, sier hun.

Les også:

Sjeføkonom: Kan bli en massiv krone-styrkelse

Se DNtv: Løpervennlig lunsj #winningfood

Winning food 2: Lun rødbetsalat på en seng av ruccola
Profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim og komiker og treningsentusiast Nils-Ingar Aadne lager rødbetsalat.
04:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.