Ifølge tall nyhetstjenesten sitter på skal Uber ha tapt hele 1,2 milliarder dollar, eller nærmere 10 milliarder kroner, i første halvår i år. I første kvartal hadde Uber et tap på driften på 520 millioner dollar før finans, skatt, avskrivninger og nedskrivninger. Disse tapene skal ha økt i andre kvartal, ifølge opplysninger Ubers finansdirektør Gautam Gupta delte med investorer i en telefonkonferanse nylig.

Selv om Uber ikke er notert på noen børs tilbyr selskapet en rekke aksjonærer å delta i en telefonkonferanse om tingenes tilstand hver tredje måned.

Tøff konkurranse

Under den siste telefonkonferansen opplyste Gupta at Uber i USA, som gikk i pluss i første kvartal, igjen tapte penger. Tapene på verdensbasis skal summere seg til 750 millioner dollar bare i andre kvartal og USA står for rundt 100 millioner dollar av dette, skriver Bloomberg News.

I hjemmemarkedet har Uber blitt utfordret av Lyft, et annet selskap som tilbyr tilsvarende tjenester. Priskonkurransen er hard, men Uber sier selskapet har mellom 84 og 87 prosent av markedet i USA.

Uber har ennå ikke leverte et kvartal med overskudd på driften siden det ble opprettet for syv år siden. Akkumulert skal selskapet ha tapt fire milliarder dollar så langt, skriver Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:

Ville du satt deg inn i en førerløs taxi?
Dette kan bli virkeligheten hvis disse taxiene som NuTonomy testet i Singapore, kommer på veien som planlagt.
00:48
Publisert: